1. Home
  2. Inspiratie
  3. Deze leuke ‘00s trends zijn terug en wil jij deze zomer ook dragen

Deze leuke ‘00s trends zijn terug en wil jij deze zomer ook dragen

Door Quirine Brouwer - Donderdag 30 Juni 2022 | 11:43

'00s trends

De zeroes zijn helemaal terug en dat betekent dat je weer helemaal los mag met vlinderklipjes, glittertopjes en minirokjes. En ja, ook op het gebied van jurkjes kun je helemaal mee met deze trend.

Zeggen we zeroes, dan zeg jij: Paris Hilton,The Hills, Mean Girls, Bratz poppen en de Olsen Twins. Het was de tijd waarin we onze favoriete it-girls op de voet volgden in tijdschriften en onze zonnebrillen groter waren dan ons eigen hoofd. Stiekem missen we deze jaren nog iedere dag want oh, wat was het leven toch een stuk simpeler met een knalroze klaptelefoon die je zelf met glitters versierd had.

Gelukkig kunnen we onze jeugd weer helemaal herbeleven, tenminste, wat de mode betreft. De jaren 2000 zijn in het modebeeld namelijk helemaal terug en worden nu ook wel aangeduid met Y2K (Year 2000). We zetten onze favoriete onderdelen van deze modetrend graag voor je op een rij.

Overal vlinders

Een grote trend aan het begin van deze eeuw waren verbeeltenissen van vlinders. We droegen vlinders in ons haar, naaiden vlinders op onze jeans, hadden glittervlinders op onze riem of droegen tops in de vorm van een vlinder. Om blij van te worden, toch? Als jij je outfit dus een beetje Y2K-magie wil geven, hoef je enkel een accessoire met vlinders toe te voegen, en klaar!

Bling-bling

Het kon niet opvallend genoeg, in de 2000s. Ook wat betreft glitter en bling was het motto more is more. Tops en jurkjes waren versierd met glitter, strass-steentjes en pailletten en als de kleding zelf geen bling bevatte, dan werd het wel toegevoegd door middel van accessoires. Bijvoorbeeld een grote zonnebril die versierd was met glittersteentjes.

Kleine tasjes

Net groot genoeg voor je klaptelefoon en wat lipgloss, dat waren de schoudertasjes die iedereen in de zeroes bij zich droeg. Logisch, want meer had je als it-girl toch ook helemaal niet nodig? Die tasjes zijn dan ook overal weer te vinden, en sinds onze telefoons tegenwoordig een stuk groter zijn dan vroeger, is er helaas ook geen plek meer voor de lipgloss.

Kleurrijke accessoires

Als het motto voor glitter more is more was, dan was dat het voor kleur ook zeker. De meest neutrale kleur die men in de jaren 2000 droeg was blauw, want dat is de kleur van spijkerstof die in deze tijd zo razend populair was. De rest kon niet kleurrijk genoeg zijn. Van roze tot groen tot paars: als er maar ‘knal’ voor stond.

Kort, korter, kortst

Roklengtes lieten in de 2000s niet veel aan de verbeelding over. Rokjes en jurkjes waren stuk voor stuk mini en we hoeven dus ook niet gek op te kijken dat alle winkels nu weer vol hangen met jurkjes en rokken die tot net onder de bil komen. Balen als je lang bent, maar niet getreurd: de hippie-stijl van de jaren zeventig had ook weer een opleving in de 2000s, mede dankzij Paris Hilton. Dus lange zwierrokken kunnen ook weer. Lekker comfortabel.

Wat krijg je als je al deze elementen in de mix gooit voor de perfecte Y2K jurkjes? We geven je graag wat inspiratie!

Lees ook