1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zin in zomer! Met deze Ibiza jurkjes zit je alvast goed

Zin in zomer! Met deze Ibiza jurkjes zit je alvast goed

Door Quirine Brouwer - Donderdag 03 Maart 2022 | 11:25

ibiza jurkjes

Het voorjaar hangt in de lucht en we hebben al een paar heerlijk zonnige dagen gehad. Wij hebben dan altijd meteen zin in de zomer, jij ook? Om die zomerse sfeer alvast in je garderobe te brengen, tippen wij graag de allerleukste Ibiza jurkjes.

Zo ben jij helemaal zon-zee-zomer-ready!

Wat is de Ibiza stijl?

Nog nooit van Ibiza jurkjes gehoord? Dan praten we je graag bij. De Ibiza stijl wordt ook wel de bohemian stijl genoemd en is geïnspireerd op het kleurrijke en zonnige landschap van Ibiza. Deze Spaanse plek staat al jarenlang bekend om de relaxte en vrije atmosfeer, en wordt veel bezocht door spirituele mensen en hippies. De Ibiza stijl bevat daarom veel invloeden uit de hippie cultuur. Er zijn zes elementen waaraan je de Ibiza stijl kunt herkennen:

  • Kleurrijk: de Ibiza stijl is kleurrijk en vrolijk. Er wordt veel gebruikgemaakt van een combinatie van neutrale kleuren en pastels, of kleuren uit de natuur zoals groen en aqua-blauw. Primaire kleuren (knalrood of donkerblauw) en neonkleuren zul je minder snel in de Ibiza stijl terugvinden.
  • Natuurlijke materialen: ook in materiaalgebruik is de natuur terug te vinden. De Ibiza stijl kenmerkt zich door de mix van katoen, veren, schelpen, hout, wol, linnen en andere natuurlijke materialen.
  • Prints: door de invloed uit de hippie cultuur zie je in de Ibiza stijl ook veel prints terug. De prints zijn kleurrijk en worden ook veel met elkaar gecombineerd.
  • Opvallende accessoires: grote armbanden, kleurrijke oorbellen en een hele lading kettingen zijn ook onderdeel van de look. Maak het af met een grote zonnebril en je bent klaar voor de zon.
  • Relaxed en comfortabel: strakke jurkjes en korte rokjes zul je in de Ibiza stijl niet snel vinden. De kleding heeft juist een comfortabele en relaxte pasvorm, perfect voor avonden op het strand en het bezoeken van marktjes.
  • Franjes: als laatste zijn franjes een typisch element van de Ibiza stijl. Je vindt ze aan tassen, aan vestjes, aan rokken en meer, voor dat extra zwierige go with the flow-gevoel.

Ibiza jurkjes

Ben jij al helemaal om en klaar om wat vrolijkheid in je garderobe te brengen voor wanneer de zon écht doorbreekt? We hebben onze mooiste Ibiza jurkjes voor je op een rij gezet.

Lees ook