1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5x zo blijven gebreide jurken langer mooi

5x zo blijven gebreide jurken langer mooi

Door Dionne - Vrijdag 14 December 2018 | 15:53

Heb jij genoeg wollen jurken in de kast hangen van vorig jaar, maar kun je ze eigenlijk niet meer dragen omdat ze lelijk zijn geworden? We feel you. Wanneer je breisels koopt, is het verstandig om te kijken naar de kwaliteit. Hoe zorg je ervoor dat je de gebreide jurken langer kunt dragen? Dat is simpel met de tips en trucs hieronder. 

Het is alweer een tijdje het perfecte weer om fijne gebreide jurken te dragen. Maar zijn je jurken van vorig jaar nog net zo mooi als toen? Of vind je kleine gaatjes van huisdieren die daar niet thuishoren? Het kan ook zijn dat de stof is gaan pluizen. Hoe je het ook wendt of keert: zonde om steeds nieuwe truien te kopen, toch? Although een vleugje nieuw is soms ook fijn, dus daarom vind je onderaan een aantal warme wollen jurken van topkwaliteit. Maar nu eerst de tips hoe je warme toppers langer mooi blijven voor de truien die je al in je kast hebt hangen én je nieuwe aanwinsten.

gebreide jurken

Beeld cc: Hallie Daily

5x zo blijven je gebreide jurken van topkwaliteit

  1. Je hoeft wollen kleding niet per se te wassen. Wol is een zelfreinigende stof. Een keer goed luchten doet wonderen en laat je favoriete kledingstuk weer opfrissen! Heb je geen balkon of tuin? Een wollen trui binnen luchten behaalt ook al het gewenste effect. Houd er dan wel rekening mee dat je dit doet in een vochtige ruimte, bijvoorbeeld de ruimte waar de wasmachine staat. De badkamer volstaat ook. De luchtige vocht helpt namelijk om onfrisse geurtjes en vouwen uit de kleding te halen.
  2. Gebruik een speciale pluizenkam. Baal je er ook zo van dat je gebreide jurkje is gaan pluizen? Haal één keer in je leven een pluizenkam en je jurkje is weer als nieuw. Dit zijn de dingen die je uitstelt in het leven, maar het 100% waard zijn. Trek vooral niet de pluisjes er gewoon uit, want dan kun je de jurk beschadigen.
  3. Maak je trui vochtig om het verharen tegen te gaan. Vooral truien van mohair wol kunnen gaan verharen. Je wilt natuurlijk niet dat straks je lievelingsjurk kaal is, toch? Maak de trui vochtig en leg 24 uur in je de vriezer. Wacht even een tijdje met aantrekken (want ontdooien) en je kunt de jurk weer aan!
  4. Berg wollen kleding op een speciale manier op. In de lente/zomer is het slim om je wollen kleding op een speciale manier op te bergen. Je wilt natuurlijk niet dat er gaatjes van motten in komen! Berg daarom de kleding op in plastic dozen of wikkel in papier. In de winter ziet de warme musthave er weer als nieuw uit!
  5. Is een kriebelende versie de grootste oorzaak dat jij de jurk niet meer draagt? Leg de jurk in een sopje van lauwwarm water met haarconditioner. Smeer goed uit, spoel uit en laat drogen. Echt, het werkt!

Shop gebreide jurken van topkwaliteit hier

Ga jij je wollen kleding items op deze manier verzorgen? Bekijk het aanbod van gebreide jurken nu op de website!

Lees ook