1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zilveren jurken: zo rock je deze mode trend!

Zilveren jurken: zo rock je deze mode trend!

Door Dionne - Dinsdag 25 September 2018 | 10:55

Zilver is dé kleur aankomend seizoen en eigenlijk ook van de toekomst. Zilveren jurken zijn al enkele seizoenen een terugkerend key item. Het doet je misschien denken aan de jaren ’80, maar toch zien we deze periode de kleur zilver een tikkie anders. Duurzame materialen worden steeds belangrijker en dat zie je terug in future-proof stoffen, zoals vinyl, kunstleer en satijn. De inspiratie voor deze modetrend is – hoe kan het ook anders – out of space gehaald. Een palet van grijstinten, zilver en metallic. Een klassieke zilveren trenchcoat bij Sally Lapoint, een cut-out cocktailjurk bij Prabal Gurung en een disco-achtige jumpsuit bij Michael KorsKortom, aankomend seizoen is een zilveren jurk een key item in je garderobe.

Beeld cc: Happily grey by Alaina Mullin

Mode trend 2019: zilveren jurken

Ook bij Chanel was deze mode trend al volop te bewonderen. Deze trend lijkt misschien gewaagd, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je hoeft natuurlijk niet te gaan voor een verblindende head to toe outfit, want ook influencers en celebrities dragen voor de dagelijkse look meer wearable items. Denk aan bijvoorbeeld een basic jurk met zilveren details of juist een lichtere tint. Zilver is ook de kleur als jij je eenvoudige outfit een nieuw leven in wil blazen. Wit met zilver is een match made in heaven. Ga in ieder geval voor subtiele zilveren details, want je hoeft er natuurlijk niet uit te zien als een astronaut!

Shop hier jouw favoriete zilveren jurk

Klaar voor lancering? Trek de zilveren jurk aan met mooie heels en een clutch en je hebt een outfit voor de feestdagen. Voor de dagelijkse look kun je het beste sneakers onder de jurk dragen. Ook leuk: hoge laarzen onder een langere jurk voor de perfect rock ’n roll look. Wij hebben een aantal zilveren jurken voor je op een rij gezet. Ga jij deze trend dit seizoen dragen?

Toch niet helemaal wat je zoekt? Gelukkig hebben we keuze genoeg!

Lees ook