1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zien: de Hollandse (!) ‘lemonade’-jurk van Solange Knowles

Zien: de Hollandse (!) ‘lemonade’-jurk van Solange Knowles

Door Britte Kramer - Dinsdag 03 Mei 2016 | 12:58

Toeval of niet? Zus Beyoncé brengt haar nieuwe album ‘Lemonade’ uit, en een paar dagen later verschijnt Solange Knowles op het Met Gala in een citroengele jurk. Hoe dan ook een slimme keuze, want de jurk is onderwerp van gesprek in de internationale media. Well done, David Laport! Het ontwerp komt uit zijn Decay Elite-collectie (2014), sierde ooit al het officiële affiche van Fashion Week Amsterdam en behoort tot onze all time favourites.

Pssstt: morgen meer uitbundige looks van het Met Gala 2016, dus stay tuned!

David Laport voor Dummies
Even een klein lesje David Laport voor Dummies. Deze 29-jarige Nederlandse ontwerper begon als bloemist, maar studeerde in 2012 af aan de KABK in Den Haag. Dat deed hij met zijn collectie ‘Discomforting’ – geïnspireerd op de oncomfortabele kleding die vrouwen eind negentiende eeuw status gaf. Meteen maakte hij diepe indruk, met zijn technische, maar tegelijkertijd heel vrouwelijke en fragiele ontwerpen. Past dus helemaal binnen het thema van het Met Gala 2016: “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”.

Back at it again with the yellowwww fan lol. Mellow Yellow in David LaPort. #metball

Een foto die is geplaatst door Solange (@saintrecords) op

Persoonlijk mailtje
De ideale jurk dus, voor Solange. Buiten dat het technische aspect perfect aansluit op het thema, is-ie ook nog eens citroentjesgeel. (Ook een gele jurk? Hier vind je er héél veel!) Mooie knipoog van Solange richting zuslief Beyoncé – die overigens zelf misschien ook beter voor een limonadekleurige jurk had kunnen kiezen. De eerste memes over háár jurk zijn namelijk al gespot. Iets met een condoom en een acnéhuid… Voor de contactgegevens van David Laport kan ze in ieder geval bij Solange terecht; uit deze Facebookpost van de ontwerper zelf blijkt namelijk dat ze hem persoonlijk gemaild heeft (en dat-ie – terecht! – kneitertrots is!).

Lees ook