1. Home
  2. Inspiratie
  3. WINNEN: uitgebreide kleuranalyse voor jou + vriendin

WINNEN: uitgebreide kleuranalyse voor jou + vriendin

Door Britte Kramer - Donderdag 21 Juli 2016 | 13:54

Surprise! Jurkjes.nl mag een geluksvogel + vriend(in) blij maken met een uitgebreide kleuranalyse van BoomImpress. Wat dat precies inhoudt? Jurkjes.nl’s Charley en Britte gingen je voor en doen verslag. Geloof ons: dit wil je! (Winnen? Onderaan de pagina lees je hoe!)

KleuranalyseNooit meer een miskoop
Je loopt de winkel in en ‘bam!’, verliefd. Je twijfelt geen seconde: dat gele jurkje móet jouw kast in. Sterker nog, je twijfelt of je überhaupt ooit nog iets anders aan zult trekken. Maar wanneer je je spiegelbeeld ziet ben je allesbehalve blij… Dan trekt je vriendin exact hetzelfde jurkje aan. En ja hoor: ze straalt als nooit tevoren. Bah. Het leven is oneerlijk.

Onder de loep
Om dit soort situaties te voorkomen is zo’n kleuradvies dus heel handig. We schreven eerder al eens een uitgebreid artikel over de twaalf verschillende kleurtypes. Interessante materie. Maar nu worden we dus zelf eens goed onder de loep genomen, door Joella van BoomImpress.

Eén groot kleurenfestijn
Maandagochtend, 9:00 uur. Joella tovert met haar sjaaltjes onze meetingroom om tot één groot kleurenfestijn. Ze geeft een presentatie vol funfacts over het maken van een goede eerste indruk, tuurt diep in onze ogen (en ziet daar kleuren waar we zelf geen idéé van hadden), stelt wat vragen over onze natuurlijke haarkleur en vertelt dat het misschien nodig is om onze make-up eraf te halen. De juiste kleur maakt je huid namelijk optisch egaler.

Badkamerblauw en hysterische Oilily-schoolpleinmoeders
Dan mogen we voor de spiegel. Een voor een. Door middel van lappen stof met gekleurde vlakken kijken we wat wél en wat niet werkt. Mijn ogen blijken eruit te knallen bij badkamerblauw, terwijl met bruin de weekendwallen alle aandacht opeisen. Charley lijkt in het KLM-blauw op een ‘hysterische Oilily-schoolpleinmoeder’ (haar eigen woorden), maar wil de auberginekleurige slabber liever niet meer afstaan.

Kleuranalyse

Charley + auberginerood, Britte + badkamerblauw

Warm persoon of koele ijsprinses?
Charley blijkt een warm persoon, ik een koele ijsprinses. (Pijnlijk, maar hé, de Elsa in mij zingt ‘let it gooo...’) Toch hebben we dingen gemeen. De combi zwart/wit zou onze grootste faux-pas zijn. Printjes? Graag, maar dan met weinig contrast. Bovendien moeten we op zoek naar het meest crappy wasmiddel ooit (iemand tips?), want vale, verwassen tinten staan ons beter dan heldere. Net als dat wij in matte stoffen – én lippenstift – chiquer ogen dan in glanzende. Dat betekent dus ook: liever suède dan leer.

Het eindoordeel
Het eindoordeel van deze kleuranalyse? Charley is type ‘lichte herfst’, ik ‘lichte zomer’. Daarmee krijgt Charley de bevestiging dat ze het eigenlijk gewoon al hartstikke prima doet allemaal, en ik het gevoel dat ik een sugardaddy aan de haak moet slaan (want: grof gebrek aan mintgroen, fuchsia en turquoise in m’n kast). In paniek flitsen al mijn ‘fout’gekleurde maar o-zo geliefde jurkjes, lippenstiften en jassen door m’n hoofd. Maar dan komt Joella met goed nieuws. Ik heb zowaar een ‘uitzonderingskleur’. Eentje waar m’n halve kast mee gevuld is én exact de kleur die ik 24/7 op m’n lippen draag: brandweerrood. Hoezee!

Twijfelkonten in een pashok
Heel wat om te onthouden dus, maar daar hebben ze bij BoomImpress wat op bedacht: we mogen Joella nog drie maanden lang om hulp WhatsAppen als we staan te twijfelkonten in een pashok, en krijgen een heus ‘kleurbewijs’: een boekje op creditcardformaat met alle do’s, don’ts en kleuren van ons kleurtype. Bovendien heeft BoomImpress voor ieder type een Pinterestbord boordevol inspiratie!

Kleuranalyse

De laatste keer zwart/wit voor Charley, de laatste (en eerste!) keer bruin voor Britte

Trucjes die wij al leerden:
Zwart staat dus niet iedereen (ons bijvoorbeeld niet, schijnt – ouch!)
– Blauwe ogen? Chocoladebruine kleren doen ze geen goed. (Af en toe een reep in je mond kan echter geen kwaad.)
– Pas de kleur van je kleding niet aan aan je geverfde haar; kijk altijd naar je originele kenmerken.
– Zie je gezicht als een schilderijtje en je kleding als de lijst. De ‘lijst’ moet de aandacht niet van het ‘schilderij’ afleiden, maar het juist zo mooi mogelijk uit laten komen.

Meer van dit?
Bel (0650420213) of mail (info@boomimpress.nl) Joella voor een afspraak, of kijk op de website van BoomImpress.

WINACTIE!
Óf doe mee aan onze winactie! Laat ons via Facebook of Instagram weten wie je mee wilt nemen (taggen maar!) en waarom jullie wel een kleuradvies kunnen gebruiken. (Word je er moe van dat hij/zij al-tijd zwart draagt? Gaat jullie halve maandsalaris op aan miskopen? Gelooft ze/hij maar niet dat roze écht jouw kleur is?) Meedoen kan t/m donderdag 28 juli.

Het meest overtuigende verhaal krijgt twee kleurenanalyses cadeau. Gewoon gezellig hier bij Jurkjes.nl, op de Amsterdamse grachten. Kun je daarna – met je kleurbewijs in de hand – meteen de stad in om te shoppen!

Lees ook