1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wat draag je naar een bruiloft? 8 gouden regels

Wat draag je naar een bruiloft? 8 gouden regels

Door Ilse.bloemendal - Maandag 24 April 2023 | 08:44

Een huwelijk biedt de perfecte gelegenheid om te schitteren in een prachtige, stijlvolle jurk die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Maar wees voorzichtig, want de belangrijkste regel op bruiloften is: nooit de bruid overtreffen. Wat zijn dan de gepaste keuzes? Hier zijn enkele eenvoudige do’s & don’ts om ervoor te zorgen dat je nooit de verkeerde keuze maakt.

Draag je een lange of korte jurk op een bruiloft? Ga liever voor lang

Het is raadzaam om op een bruiloft te kiezen voor langere kledingstukken in plaats van korte rokken of jurken. Bovendien is het moeilijk te bepalen wanneer een rok of jurk te kort is. Dit is niet alleen uit respect, maar ook omdat lange kledingstukken er veel eleganter uitzien! Gelukkig zijn er prachtige lange jurken die nog steeds een vleugje been kunnen laten zien.

Een clutch of klein tasje is een onmisbaar accessoire

Een clutch of klein tasje biedt niet alleen een veilige plek om essentiële items zoals je telefoon, lippenstift en portemonnee in op te bergen, maar het voegt ook een vleugje stijl toe aan je outfit. Een goed gekozen clutch of tasje kan je look compleet maken en de perfecte finishing touch geven.

Er zijn veel verschillende soorten clutches en tasjes om uit te kiezen, van elegante en simpele ontwerpen tot meer opvallende en versierde stijlen. Kies iets dat past bij jouw persoonlijke smaak en de dresscode van de bruiloft. Een kleine waarschuwing: het is belangrijk om niet te overdrijven met de grootte van de clutch of het tasje, want je wilt niet dat het de show steelt van je prachtige jurk en accessoires.

Kortom, zorg ervoor dat je altijd een clutch of een klein tasje bij je hebt op een bruiloft. Het is niet alleen praktisch, maar het kan ook je outfit helemaal af maken en je een extra boost van zelfvertrouwen geven.

Kies de juiste schoenen en draag het liefst hakken

Als je uitgenodigd bent voor een bruiloft, is het essentieel om de juiste schoenen te kiezen. Het is belangrijk om te onthouden dat je waarschijnlijk de hele dag op je voeten zult staan, en dat er veel gedanst zal worden tijdens het feest. Niets is zo vervelend als pijnlijke voeten die je verhinderen om de hele avond te genieten.

Als je ervoor kiest om hakken te dragen, kies dan voor een hoogte die je comfortabel kunt dragen gedurende langere tijd. Overweeg een lagere hak of sleehakken als je je niet op je gemak voelt op hoge hakken. Het is ook een goed idee om te kiezen voor schoenen met een brede hak of platformzolen, omdat deze meer stabiliteit bieden en minder druk uitoefenen op je voeten.

Als hakken geen optie voor je zijn, dan zijn er genoeg elegante en comfortabele flatjes of ballerina’s die je kunt dragen. Er zijn genoeg stijlen om uit te kiezen, van simpele tot meer verfijnde ontwerpen met glitter en kant.

Draag geen wit of crème naar een bruiloft

Als gast op een bruiloft is het belangrijk om te onthouden dat de bruid de ster van de show is. Het is daarom absoluut niet gepast om wit of crème te dragen, omdat dit te veel lijkt op de kleur van de bruidsjurk. Het kan worden gezien als een teken van respect om de bruid te laten schitteren en niet te proberen haar te overtreffen.

Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Als het bruidspaar bijvoorbeeld een all-white dresscode heeft gekozen, dan is het gepast om wit te dragen. Of als de bruid en bruidegom het specifiek hebben gevraagd en het past bij de stijl van hun bruiloft.

Als je nog twijfelt over welke kleur je moet dragen, overweeg dan om contact op te nemen met het bruidspaar en hun advies te vragen. Zij kunnen je vertellen wat wel of niet gepast is, en je helpen om de perfecte outfit te vinden voor hun speciale dag.

Kortom, draag geen wit of crème op een bruiloft, tenzij het uitdrukkelijk wordt gevraagd of als onderdeel van de dresscode. Het is belangrijk om de bruid te laten schitteren en respect te tonen voor de gelegenheid.

Vermijd felle kleuren

Als gast op een bruiloft wil je er natuurlijk op je best uitzien, maar het is belangrijk om niet te veel op te vallen en de aandacht af te leiden van het bruidspaar. Daarom is het beter om weg te blijven van te felle kleuren.

Felle kleuren zoals neon, fluorescerend geel of oranje kunnen er niet alleen ongepast uitzien op een bruiloft, maar kunnen ook de aandacht trekken en afleiden van de bruid en bruidegom. Het kan afleiden van de elegantie en stijl van de gelegenheid.

In plaats daarvan kun je beter kiezen voor zachtere en subtielere kleuren. Pasteltinten, zachte aardetinten en neutrale kleuren zijn bijvoorbeeld perfect voor een bruiloft. Deze kleuren zijn niet te opvallend en laten de bruid en bruidegom schitteren.

Als je twijfelt over welke kleur je moet dragen, kun je overwegen om de bruid en bruidegom om advies te vragen. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van een passende kleur die past bij hun stijl en thema van de bruiloft.

Pasteltinten zijn altijd goed voor een bruiloft

Als je op zoek bent naar een geschikte kleur om te dragen naar een bruiloft, dan zijn pastelkleuren een veilige keuze. Pastelkleuren zijn zachte, subtiele kleuren die bijna altijd elegant en stijlvol zijn. Kleuren zoals lichtroze, babyblauw, lavendel en perzik passen bij vrijwel elke gelegenheid en zijn vooral populair op bruiloften.

Pastelkleuren zijn niet alleen veilig omdat ze niet te opvallend zijn, maar ze zijn ook perfect voor de lente- en zomermaanden wanneer de meeste bruiloften plaatsvinden. Ze geven een frisse en romantische uitstraling die perfect past bij een trouwfeest.

Je kunt ook kiezen voor een jurk met een print. Een print kan je outfit net dat beetje extra geven, zolang je maar niet overdrijft en een drukke, opvallende print kiest. Een subtiel bloemenpatroon of een geometrisch patroon kan bijvoorbeeld erg mooi zijn. Houd er wel rekening mee dat als je voor een print kiest, de rest van je outfit rustig moet blijven.

Kortom, pastelkleuren zijn altijd een veilige keuze voor een bruiloft en passen perfect bij de lente- en zomermaanden. Als je iets extra’s wilt toevoegen aan je outfit, kun je kiezen voor een jurk met een subtiel patroon. Het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je outfit, terwijl je ook de bruid en bruidegom niet overschaduwt op hun speciale dag.

Denk goed na over een tijdloze outfit

Het is belangrijk om bij het kiezen van je outfit voor een bruiloft te bedenken dat je vereeuwigd wordt op foto’s die nog jarenlang teruggekeken kunnen worden. Daarom is het slim om goed na te denken over de keuze van je print. Een print die op dit moment misschien helemaal trendy is, kan over een paar jaar alweer uit de mode zijn. En het is minder leuk om jezelf dan terug te zien op foto’s in een outfit die niet meer up-to-date is.

Kies daarom liever voor een neutrale print die tijdloos is en waar je niet snel op uitgekeken raakt. Dit heeft niet alleen voordelen voor de foto’s, maar ook voor jouw persoonlijke garderobe. Zo kun je jouw knappe jurk nog vaker dragen bij andere gelegenheden. Het is dus een win-win situatie.

Een jumpsuit voor een bruiloft is ook een goed idee

Als je niet zo’n fan bent van jurken of juist net even iets anders wilt dan de traditionele bruiloftsgast, dan is een jumpsuit een uitstekend alternatief. Een jumpsuit kan namelijk net zo stijlvol en elegant zijn als een jurk, zeker als je hem combineert met een paar mooie hakken en een elegante clutch.

Het fijne aan een jumpsuit is dat het comfortabeler kan zijn dan een jurk en je er gemakkelijker in kunt bewegen, bijvoorbeeld tijdens het dansen op de bruiloft. Bovendien kan het dragen van een jumpsuit ook een statement maken, omdat het net even iets anders is dan wat je normaal gesproken zou dragen naar een bruiloft.

Kies bij het uitzoeken van een jumpsuit wel voor een model dat bij jouw figuur past en een stof die mooi valt. Er zijn tal van opties beschikbaar, van chique en strak tot meer casual en wijdvallend. Zo kun je een jumpsuit vinden die past bij jouw persoonlijke stijl en de dresscode van de bruiloft.

Laat je inspireren door deze mooie bruiloft jurkjes

Lees ook