1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn de warmste stoffen voor winter jurkjes

Dit zijn de warmste stoffen voor winter jurkjes

Door Quirine Brouwer - Dinsdag 08 November 2022 | 09:41

warmste stoffen

Jurkjes dragen in de winter kan hartstikke leuk zijn, maar dan moeten ze natuurlijk wel warm genoeg zijn! Kies daarom een van deze warme stoffen voor jouw jurkjes.

Met deze materialen heb je het gegarandeerd warm.

Wol

Wol is de aller-warmste stof die je kunt dragen. Mensen dragen het niet voor niets al eeuwenlang in de winter! Als je er echt warm bij wil zitten, kun je dus het beste voor een gebreid jurkje van wol gaan. Dat staat ook nog eens leuk met bijvoorbeeld een paar hoge laarzen en een mooie riem om de taille. Vind je wol maar kriebelen? Dan zijn er ook genoeg gebreide jurkjes van andere materialen te vinden.

Zijde

Je zou het misschien niet denken, omdat zijde zo glad en dun is, maar het is een ontzettend warme stof. Het laat namelijk weinig lucht door en houdt de warmte van je lichaam daarom goed vast. Als je van een chique uitstraling houdt, dan past een zijden winterjurkje dus helemaal in jouw wintergarderobe.

Flanel

Flanel is een stof die gemaakt wordt van los gesponnen garen, waarna het geruwd wordt. Hierdoor krijgt het een wollige, zachte uitstraling. Deze stof wordt vaak voor blouses gebruikt, en dus ook voor blousejurkjen! Deze jurkjes kunnen het hele jaar door en zijn in de winter ook lekker warm.

Laagjes

Wil je zeker weten dat je het niet koud krijgt op een gure winterdag? Dan kun je het beste met laagjes werken. Het voordeel hiervan is dat een jurkje niet per se van een warme stof gemaakt hoeft te zijn. Als je er een laag onder en een laag overheen draagt, blijf je gegarandeerd lekker warm! Draag bijvoorbeeld een hemd van katoen onder je jurkje en draagt er een leuk, wollen vest over. Een outfit ziet er vaak ook nog eens spannender uit als je met lagen werkt, dus win-win. Dan hoef je je mouwloze jurken dus ook geen gedag te zeggen in het najaar.

 

 

Lees ook