1. Home
  2. Inspiratie
  3. Video: Aziatische trouwjurken à la 1001 nacht

Video: Aziatische trouwjurken à la 1001 nacht

Door Britte Kramer - Vrijdag 04 Maart 2016 | 16:51

Waar het in Nederland gebruikelijk is om voor een witte trouwjurk te kiezen, pakken Aziatische bruiden uit met kleurrijke jurken die regelrecht uit duizend-en-een-nacht lijken te komen. In dit filmpje van BuzzFeed zie je een aantal voorbeelden voorbij komen – van Thailand tot Vietnam, en van Afghanistan tot India. Enjoy!

 

Terwijl je je jurk voor jurk vergaapt aan deze parade, krijg je meteen wat leuke fun facts voorgeschoteld. Wist je bijvoorbeeld dat de kleur rood het bruidspaar geluk schijnt te brengen? En dat in Islamitische gebieden groen een populaire bruidskleur is, door de associatie met het paradijs? In Vietnam schijnt ’t gebruikelijk te zijn om op je trouwdag een broek te dragen in plaats van een jurk. Ach, ’t kan maar meteen duidelijk zijn wie ‘m aanheeft, die broek.

Ontbloot middenrif
In India is het eerder regel dan uitzondering dat een bruid haar blote middenrif showt, en dus voor een rok met top gaat, in plaats van voor een jurk uit één stuk. Misschien maar beter, want door alle borduursels en versieringen is de trouwkledij er flink aan de zware kant.

Geen twee hetzelfde
En dan hebben we nog Korea: hier zien we ook voornamelijk setjes, maar dan bestaande uit een hoge rok en een getailleerd jasje. Met wat minder versiersels dan in India, maar juist weer meer (verschillende) kleuren. In Korea wordt de trouwoutfit speciaal voor de bruid gemaakt, waardoor er geen twee hetzelfde zijn.

Lees ook