1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trouwjurkentrends: zomer 2016

Trouwjurkentrends: zomer 2016

Door Britte Kramer - Donderdag 19 Mei 2016 | 14:43

Ben je gevraagd? En nu druk aan het plannen? Misschien kunnen wij je – in elk geval met de jurk – een handje helpen door je te inspireren. Dit zijn ze: de trouwjurkentrends van zomer 2016. (Bof jij even, dat je precies nú mag!)

Trouwjurkentrends

Ga je zelf niet trouwen, maar ben je wel uitgenodigd op de bruiloft van anderen?
Hier vind je de mooiste jurkjes voor naar een bruiloft >>

Trend 1: de budgetjurk & de non-trouwjurk
Niet een speciaal type, maar gewoon het feit dat je jurk niet meer van een speciaalzaak hoeft te komen. Ga voor een tweedehandsje uit de loods van Laura Dols, duim dat Zeeman snel weer een actie heeft of bestel je trouwjurk online bij ASOS of Free People. Past dat klassieke plaatje überhaupt niet zo bij jou? Gebruik je budget dan voor een superluxe designer- of avondjurk. Dit is je kans. Bovendien: zo’n jurk kun je tenminste nog vaker aan!

Trend 2: kleur bekennen
Als je je niet helemaal oprecht en jezelf voelt in ‘maagdelijk wit’ dan zijn er nog legio aan andere opties. Ga voor de pasteltrend: een waasje blauw of peach, of maak er een feestje van in roze.

Trend 3: kort
Je trouwt tenslotte in de zomer, en je hebt die prachtige benen niet voor niks. En dan staat het ook nog eens gewoon heel schattig en poppig, zo’n kort wit bruidsjurkje.

Trend 4: bloot
Een diep uitgesneden decolleté, blote schouders, doorschijnende stoffen of een XL split: iedereen mag weten wat een bofkont die vent van jou is. Ordinair? Als je voor bingo gaat en alle vier deze blootfactoren afkruist misschien wel ja. Maar je kunt dit heus heel smaakvol aanpakken. Zie:

Trend 5: veren
Inderdaad, we hadden ze al een tijdje niet gezien. (De witte duiven daargelaten.) En dat terwijl het frêle, dromerige van witte veren juist zo mooi bij het idee van trouwen past. Welkom terug!

Trend 6: de cape
Laat je aanstaande tijdens z’n vrijgezellendag maar rondvliegen in een Supermanpak; wij gaan voor de stijlvolle variant. Een bruidsjurk met cape is ultra-elegant, en bovendien een o zo chic warmhoudertje wanneer de zon voorzichtig is.

Trend 7: bloemen
Niet alleen in je hand – da’s toch maar onpraktisch – maar over je hele jurk. Liefst in 3D. Su-per-ro-man-tisch.

Lees ook