1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend alert: voorjaar- en zomertrends 2017

Trend alert: voorjaar- en zomertrends 2017

Door Sanne Van Der Ploeg - Vrijdag 06 Januari 2017 | 10:45

Patches, flared mouwen en retro bloemenprints: allemaal trends van back in the days, die in 2017 weer hot zijn. Maar niet alle trends komen uit de oude doos. Ook nieuwe frisse trends als ‘sport deluxe’ en ‘eindeloze laagjes’ doen hun intrede dit jaar. Benieuwd wat er nog meer op je staat te wachten komend seizoen? Lezen maar!

De voorjaar- en zomertrends 2017

Patch it up

Patches, je kent ze vast nog wel van vroeger. Nadat je gevallen was, werd je kapotte broek er (letterlijk) mee opgelapt. En nu zijn ze terug! Gave plaatjes op je jurk of verschillende stoffen ‘samengepatcht’ tot een jurk.

Tailleriemen

Va-va-voom: met deze trend spat jouw figuur eruit. Een riempje om je taille, zodat dat ene lichtelijk vormloze jurkje net wat mooier staat. Of gewoon, om je curves eens extra in de spotlights te zetten. Lets buckle up! Let op: heb je een appelfiguur, dan werkt zo’n tailleriempje soms averechts. Lees hier wat voor jurkjes het beste bij jouw figuur passen.

Sportief & chic

Dit jaar zien we een vernieuwende trend: sport deluxe. Een sportieve outfit, vaak met een urban vibe, afgemaakt met een poepchic tintje. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een detail van zijde, (faux) fur of een touch zilver of goud.

Statement mouwen

De flared broeken uit de jaren ‘70 zagen we al terug in 2016. Die trend breidt zich dit jaar verder uit: flared mouwen komen in! Deze wijd uitlopende statement mouwen zien er superchic, maar tegelijkertijd lekker speels uit. Naast fladderende mouwen, komen overdreven lange mouwen ook in. Of dat nou zo praktisch is, is nog de vraag; maar fashionable is het zeker.

Roze & paars

Dé kleuren van 2017 zijn roze en paars. Zijn dit echt jouw kleuren, spring dan alvast maar een gat in de lucht: de winkels hangen er binnenkort mee vol. Alle girly girls kunnen ongetwijfeld overweg met roze en paars. Ben jij wat stoerder en heb je in eerste instantie geen idee wat je met deze kleuren moet? Kies voor wat donkere tinten en je zult zien: roze en paars staan heel gaaf!

Eindeloze laagjes

Een jurkje over een lange rok, een trui over je jurk, of juist de jurk over een pantalon: niks is te gek en de mogelijkheden zijn oneindig. Met deze trend creëer je superleuke en vooral onverwachte looks. Daarnaast is de ‘mix en match’-tocht gewoon megaleuk: je kledingkast als je eigen speeltuin.

Tomboy’ish

In 2017 is het helemaal oké om jouw mannelijke kant te uiten. Je kan dit op je eigen manier aanpakken: een hele vrouwelijke look met één supermannelijk item in de mix of juist masculien all the way met oversized items. Enne… een oversized jurkje hoeft niet persé echt een jurk te zijn hè? Wedden dat die XXL-tee van je bf jou beter staat dan hem?

Flowerpower

Met bloemenprints hoef je je absoluut niet in te houden in 2017. We zien het overal (en vooral veel) terug dit jaar: lekker retro en gezellig.

 

Shop hier de leukste jurkjes >>

Lees ook