1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trendalert: de chokerjurk!

Trendalert: de chokerjurk!

Door Sanne Van Der Ploeg - Donderdag 24 November 2016 | 17:48

We kunnen er eigenlijk niet meer omheen, de trend van de strakke kettingen om je nek, oftewel: de chokers. Je ziet ze overal: celebs zijn er gek op en de winkels hangen er vol mee. Gelukkig zijn ze supergoed te matchen met je jurkjes. Sterker nog: we zien ‘de chokerjurk’ steeds vaker: jurk en choker in één. Welcome back to the ‘90s!

chokerdress

Terug in de tijd

Een hele grote kans dat jij ook een choker hebt, misschien zelfs nog één uit de jaren ‘90. In de jaren ‘90 was vooral de tattooketting helemaal hot – deze ken (en droeg) je ongetwijfeld.

Tegenwoordig zie je de strakke kettingen in veel meer soorten en maten. Fluweel, leer, zilver, goud, met of zonder hangertje, breed of juist heel dun: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een chokervariant van.

De perfect finishing touch

De choker is een ideaal sieraad om de finishing touch aan je outfit te geven. Heb je een jurkje dat je eigenlijk net iets te tuttig vindt? Spice ‘m op met een brede leren variant van de choker en je zult zien: je hele outfit is gelijk een stuk stoerder. Andersom werkt het natuurlijk ook, als je je jurk juist té stoer vindt, dan maakt een dunne fluwelen choker je look net wat zachter.

Jurk en choker in één

Veel merken maken het je zelfs een stukje makkelijker: zij matchen jurkjes alvast met een choker. Sterker nog, vaak maken ze de choker vast aan de jurk. Een geweldig idee, vinden wij: je bent gelijk ready to go én je ziet er fabulous uit! Bovendien zijn de jurk en choker zo (meestal) van dezelfde stof – krijg dat zelf maar eens zo bij elkaar gezocht!

Als je nog op zoek bent naar een leuk jurkje voor de feestdagen, dan is het zeker de moeite waard om de ‘chokerjurk’ te overwegen.

Lees ook