1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend: metallic jurkjes

Trend: metallic jurkjes

Door Britte Kramer - Vrijdag 19 Augustus 2016 | 11:59

Metallic jurkjes: het is een trend. En wat voor een! Een beetje glam, beetje disco, beetje futurisme, beetje rock ’n roll: metallic heeft het allemaal. Deze zomer spotten we de trend al, maar reken maar dat-ie in de herfst pas écht goed losbarst. Shiny, happy people overal dus!

Metallic jurkjes

Shop nu de mooiste metallic jurkjes >>

Metallic jurkjes zijn er in een enorme variatie aan soorten, maten en kleuren. Toch zien we vooral zilver-, antraciet-, goud- en koperachtige metallics, met uitstapjes naar roze en blauw. Op Jurkjes.nl vind je een heel scala aan metallic jurkjes. Bekijk ze hier! Vooral Mango speelt in op deze megatrend. Hun New Metallics-collectie is geïnspireerd op het grungetijdperk en Karlie Kloss is het gezicht van de campagne.

Metallic jurkjes combineren
Dat metallic jurkjes perfect zijn voor een feestje, dat moge duidelijk zijn. Maar als je de juiste jurk kiest en ‘m slim combineert kun je er ook prima mee wegkomen op kantoor of date, om maar wat te noemen. De truc? Down-dressen. Dat doe je met contrasterende stoffen en neutrale kleuren. Dus: vesten en jasjes van matte, zachte materialen, sneakers of basic laarsjes, weinig tot geen accessoires en een minimaal make-upje. Pas op met metallic + metallic, dat gaat in maar héél weinig gevallen goed. Alleen voorbehouden aan de pro’s dus.

Inspiratie
Een simpele zwarte of grijze sweater over je metallic zilvereren jurk, met een paar zwarte laarsjes eronder? Super fresh. Een lang, wollig, zachtroze vest over je koperkleurige jurk, met zachtroze sokjes in witte schoenen? Een kraakheldere witte bloes onder je metallic overgooier? Hell yesh. Let wel op, want zoals kleurexpert Joella ons leerde: niet iedereen is op z’n best in glimmende materialen. Een mat vestje of jasje over je metallic jurk kan wonderen doen!

Nu shoppen: metallic jurkjes >>

Lees ook