1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend alert: spaghetti-jurkjes

Trend alert: spaghetti-jurkjes

Door Britte Kramer - Woensdag 12 Augustus 2015 | 23:34

Ken je ‘m nog, het jurkje met spaghettibandjes? Oftewel: het spaghetti-jurkje? In de jaren ’90 wisten we niet eens dat er ook nog andere bovenkantjes bestonden – of nou ja, op de halternek na dan. Daarna kon het heel lang niet, of vonden we het eigenlijk gewoon oersaai, maar na een fikse reanimatiesessie leeft deze trend als nooit tevoren! 

Spaghetti-jurkjes

Ingewikkeld en elegant van IVY&OAK, € 18,- | Beachwave spaghetti-jurk, € 14,95

Omdat de tijd niet heeft stilgestaan zijn er inmiddels meerdere varianten van ‘de spaghetti’. De leidraad lijkt: als de bandjes maar zo dun als de pastasoort zijn. Dat betekent dat we niet alleen slipdress-achtigen zien, maar dat de bandjes soms ook op de rug samenkomen om zo een diep rugdecolleté op te sieren, of zomaar een beetje à la Marlies Dekkers over je lijf mogen zigzaggen (vinden wij een beetje een valsspeler). Er zijn zelfs halternekjurkjes mét spaghettibandjes! Woah.

Spaghetti-jurkjes
Gebe Maternity, € 13,99 | PIECES, € 38,02

Net zoals de één liever bolognesesaus heeft terwijl een ander carbonara of arrabbiata lekkerder vindt, past de spaghetti-jurk van nu in iedere denkbare kledingstijl. Júist omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Ga je voor klassiek nineties met een beetje edge, voor subtiel en verfijnd, of voor een sexy wirwar van bandjes? Het is helemaal aan jou, bella donna!

Spaghetti-jurkjes

Maxi Ba&sh, € 49,99 | PIECES spaghettijurk, € 14,99

Bekijk (en/of shop!) hier nog véél meer spaghetti-jurkjes!

Lees ook