1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tips: weg met die fashion depression!

Tips: weg met die fashion depression!

Door Joël Manoppo - Donderdag 28 April 2016 | 17:27

Het welbekende probleem: niet weten wat je aan moet. Wij geven toe dat een outfit bedenken terwijl je gapend voor de kast staat best lastig is. Maar er zijn ook zwaardere periodes waarbij NIETS in je kast een optie lijkt te zijn. Als zelfs je lievelingsshirtje het ‘m dan niet meer doet, ben jij waarschijnlijk in een flinke fashion despression beland.

fashiondepression
Om gek van te worden, zo’n fashion depression! We know. Gelukkig zijn wij de beroerdste niet en hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet. Zeg maar dag tegen je fashion depression.

Fresh start!
Begin bij het begin: ruim die uitpuilende kledingkast nou eens op! Je kledingkast voor je opruimen kunnen wij helaas niet, wel helpen we je met dertien (!) tips. Succes gegarandeerd.

DIY
Do it yourself! Kijk, voordat je de knoop doorhakt en je een zak vol kleding weggooit, of je een paar items een make-over kunt geven. Tover shirtjes en jurkjes om tot croptops en maak van een oude jeans een stoere ripped jeans.

Investeren
Upgrade je kledingkast door een investment piece aan te schaffen. Die ruimte in je kledingkast moet immers opgevuld worden. Zwak excuus? Wij hebben nog zeven excuses om je te overtuigen.

Test jezelf!
Nu je overtuigd bent moet je natuurlijk wel het juiste item aanschaffen; je wilt je fashion depression niet verlengen door een miskoop, natuurlijk. Doe daarom de test; welke kleurtype ben jij? en je nieuwe aankoop is er binnen no-time.

Fashion swap
Nee, geen face swap, maar een bijeenkomst waarbij je kleding ruilt (overigens ook leuk om zelf te organiseren). Neem die grote vuilniszak mee en swap away. Je weet wat ze zeggen: one man’s trash is another man’s treasure.

Treat yourself
Nu je kledingkast is vernieuwd mag je best trots zijn op jezelf. Wij durven te wedden dat die fashion depression inmiddels is verdwenen. En bij elke overwinning hoort een prijs, toch dames? Wat dachten jullie van een nieuw jurkje?

Lees ook