1. Home
  2. Inspiratie
  3. 10 tips voor een stijlvol én duurzaam bestaan!

10 tips voor een stijlvol én duurzaam bestaan!

Door Merel Van Hees - Vrijdag 10 Oktober 2014 | 14:34

Little Green Dress | Jurkjes.nl

Het is vandaag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, een perfecte gelegenheid om stil te staan bij jouw eigen gedrag. En daarom hebben wij vandaag op de tiende van de tiende, voor jou, 10 tips verzameld waarmee ook jij stijlvol en duurzaam tegelijk kunt zijn!

* Koop één goede jurk in plaats van 6 goedkope ‘die-kun-je-na-2x-wassen-weggooien jurkjes’.

* Dat gaatje in die spijkerbroek kun je best even fixen of je maakt het gat gewoon extra groot. Ik bedoel die broeken met gaten zijn nu toch ook helemaal hot?

* Kijk of er binnenkort bij jou in de buurt een kledingruilparty wordt georganiseerd, bijvoorbeeld door Little Green Dress.

* Of je organiseert zelf met je vriendinnen een kledingruilparty, nog leuker!

* Gooi je oude kleding niet weg want hier kun je iets super tofs van maken! Je kent vast de term DIY wel. Bekijk hier leuke voorbeelden.

* Ga wat vaker naar de kringloopwinkel. Het is even snuffelen maar ook hier zijn fantastische items op de kop te tikken voor een mini prijsje.

* Tover wat wol van zolder en brei je eigen trui. Nog leuk om te doen ook.

* Koop fair fashion. Kijk dus eerst even van welk materiaal dat leuke jurkje is gemaakt. Biologisch katoen, bamboe of hennep zijn een go. Maar zie je Angorawol of bont staan, vergeet het dan maar!

* Ruim eens een keer je kledingkast op. Zo kom je items tegen die je eigenlijk stiekem vergeten was. Dit geeft je het gevoel dat je weer een nieuwe garderobe hebt, oké, een beetje dan.

* En heel belangrijk: koop alleen items die je écht mooi vindt en laat je niet beïnvloeden door je vriendinnen óf de media.

Heb jij nog leuke tips?

Bron: Little Green Dress

 

Lees ook