1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tips: Geef een angstaanjagend halloweenfeestje

Tips: Geef een angstaanjagend halloweenfeestje

Door Shelley Beekman - Maandag 21 Oktober 2013 | 16:54

happy halloween

In Nederland zijn we er misschien een stuk minder druk mee bezig dan in Amerika, maar toch zien we steeds vaker uitnodigingen voor halloweenfeestjes voorbij komen. Ben je zelf niet zo een crea-bea maar wil je toch een leuk halloweenfeestje organiseren, dan zijn hier wat tips om jouw halloweenfeestje zo eng mogelijk te maken.

 

Trick or Treat

Op elk feestje zijn er hapjes nodig, gelukkig zijn er tal van griezelige opties voor Halloween. Je kunt natuurlijk gewoon kant en klaar griezelsnoep kopen bij de supermarkt. Maar maak je liever zelf iets makkelijks, maar wel helemaal horrorproof? Dan zijn er tal van recepten en ideeën te vinden op internet met ‘halloween hapjes’. Deze website heeft er bijvoorbeeld alvast een paar.

Horror in je huis

Om je huis in de horror stemming te krijgen moet je eigenlijk alle lichten uit doen en alleen een paar kaarsen aansteken, maar dat kan wel wat gevaarlijke situaties opleveren. Wat ook kan werken is normale lampen vervangen door rode of donkerblauwe lichten. Mensen  kunnen dan nog wel zien waar ze lopen, maar er hangt toch een griezelig sfeertje. Een lamp die snel achter elkaar flitst is ook erg spooky, maar iets lastiger om in je bezit te krijgen – en vaak ook duurder -.

De aankleding van je huis is ook belangrijk, hier en daar wat enge maskers, spinnenwebben en afgehakte ledematen geven je gasten een goed schrikgevoel en dat is precies wat bij een halloweenfeestje hoort. Je kunt ook zelf lampionnen maken met spookgezichtjes. Zorg ook voor iemand met een goed fototoestel zodat je de engste kostuums en de leukste momenten van je feest kunt vastleggen. Of leg wegwerpcameraatjes neer, dat zijn toch altijd de leukste foto’s!

Muziek

De juiste muziek is ook belangrijk, daarmee maak je de huiveringwekkende sfeer helemaal af! Je kunt natuurlijk beginnen met wat gouden oude: Michael Jacksons Thriller of de soundtrack van een andere horror film, maar op YouTube staan ook hele playlists vol met angstaanjagende muziek.

Kostuum

Bij een goed halloweenfeest is het wel belangrijk dat iedereen verkleed komt, anders is de lol er snel af. Zorg dus bij de uitnodiging al voor een duidelijk verzoek dat iedereen ook echt zijn griezel kostuum uit de kast tovert. Mocht er toch iemand niet overtuigend verkleed zijn, dan kun je altijd nog zorgen voor een oud laken wat deze persoon over zich heen kan trekken of je geeft deze sfeerbederver een ‘mummiepak’.

Je bent nu klaar om het leukste feestje ooit te geven. Wij hebben er in ieder geval al zin in!

Lees ook