1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tijd om de kerstmarkten af te struinen!

Tijd om de kerstmarkten af te struinen!

Door Merel Van Hees - Vrijdag 12 December 2014 | 10:00

christmas shopping

Santa Claus is coming to town! Wat hebben we er weer zin in die gezellige feestdagen. Niet alleen in de feestdagen, nee de voorpret is nog veel leuker! Leuke cadeautjes scoren voor familie, vrienden en manlief. En waar kun je deze cadeautjes nou beter scoren dan op een kerstmarkt? Maar waar moet je zijn? Wij hebben voor jullie de leukste kerstmarkten op een rijtje gezet.

1. Kerstmarkt Düsseldorf
Stipt op 1 staat de kerstmarkt in Düsseldorf. Dit is de populairste kerstmarkt en trekt tijdens de decembermaand talloze gezellige mensen op zoek naar kerstcadeautjes en lekkernijen. Waar je zeker een kijkje moet nemen is de Königsallee, dit is een luxe winkelboulevard met prachtig versierde etalages. Het is een soort PC Hooftstraat van Duitsland. Wil je deze kerstmarkt bezoeken? Dat kan tot en met 23 december.

2. Kerstmarkt Brugge
Brugge is een intiem stadje in België en tijdens de kerst wordt deze stad omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstdorp. Hier vind je talloze leuke kraampjes en je vindt er dan ook zeker jouw favoriete kerstcadeau. Wil je nog een feestoutfit aan de haak slaan? Ga naar de Mariastraat, hier vind je leuke kleine boetiekjes. De kerstmarkt is nog open tot 3 januari 2015.

3. Kerstmarkt Valkenburg
Ook in Nederland kunnen we prima kerstshoppen. Valkenburg is de place to be tijdens deze koude winterperiode. In de Gemeentegrot aan de voet van de Cauberg keert jaarlijks een grote markt terug met allerlei kleine kerstkraampjes. Sfeervoller kerstshoppen dan dit kan bijna niet. Je loopt rond in een prachtige grot vol met prachtige verlichting. Ook een aanrader; de Christmas Parade. Dit is een korte stoet met praalwagens en dansers en deze is te zien op woensdag en zaterdag. In Valkenburg kun je de kerstmarkt nog bezoeken tot en met 23 december. Goed om te weten; om de grot te bezoeken betaal je € 5,- als volwassenen en € 3,- per kind.

Waar ga jij dit jaar kerstshoppen? 

Lees ook