1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tattoo 4 life – and after

Tattoo 4 life – and after

Door Britte Kramer - Woensdag 14 Mei 2014 | 09:37

So tattoo's will look ugly when i'm old?

Ja tattoo en jij, dat is natuurlijk ‘till death do us part‘. Maar waarom zou het bij de dood moeten eindigen, vroeg tattookoning Henk Schiffmacher zich af. De man die tout muziekwereld van inkt voorziet, de man die het tattoomuseum oprichtte en de man die zelf amper nog een stukje blanco huid over heeft, heeft – op z’n zachtst gezegd – bijzondere plannen…

Achter iedere tattoo schuilt een verhaal. Soms gaat dat over een dronken avond en een tattooshop die nog open was, maar vaker heeft het te maken met een fascinatie voor een bepaalde afbeelding, quote, stijl of symbool. En meestal, wanneer je iemand vraagt naar zijn of haar tattoo, blijkt er nog een speciale herinnering of liefde achter te zitten ook.

Uit dit artikel van het Parool blijkt dat Henk Schiffmacher bezig is een officieel donorcodicil te ontwikkelen, zodat mensen kunnen vastleggen dat ze na hun dood een stukje getatoeëerde huid kunnen nalaten. Voor op de schouw bij hun kinderen, naast de foto en het kaarsje. Of voor verzamelaars, in een tattooshop of in een museum, bijvoorbeeld. Mogelijkheden te over, maar wat vind jij? Te luguber, of eigenlijk wel een geruststellende gedachte?

Wij neigen naar luguber, maar bij het zien van deze acht prachtplaatjes op Pinterest snappen we ergens ook wel dat ‘voor het leven’ soms gewoon te kort is.

 Tatoeage vogelsTatoeage in schilderstijl TatoeageBloemen tatoeage op arm Bloemen tatoeage op de handenTatoeage van een bloem Tatoeage met vogels en de tijdTatoeage van vrouw in roaring twenties stijl

Lees ook