1. Home
  2. Inspiratie
  3. Shoptip: Maxi jurken

Shoptip: Maxi jurken

Door Britte Kramer - Woensdag 31 Juli 2013 | 10:36

maxi jurken

Maxi jurken behoren tot de absolute trends van dit moment. Fijn, want: grote trend betekent veel keuze. Welke je ook kiest, de maxi jurk is vrijwel altijd feestelijk, relaxed en kantoor-proof. En eh: knappe maxi jurk die je niet vrouwelijk laat voelen!

Als je denkt dat maxi jurken niet voor jou weggelegd zijn: think again. Er zijn zoveel opties: wijd, strak, strapless, met lange mouw, sluik of getailleerd, druk beprint of juist in een effen kleur. (Klik hier om erachter te komen welke kleur de beste voor jou is!) Eigenlijk is er dus niet zoiets als ‘dé maxi jurk’, maar zeker wel zoiets als ‘jouw maxi jurk’.

Heb je het idee dat het een beetje ‘too much’ is, zo’n lange jurk? Het is inderdaad even wennen, maar echt: een keertje proefdragen naar de supermarkt en je zult de magie van de maxi dress begrijpen. Want ondanks dat je best een statement maakt met een lange jurk, voelt zo’n grote lap stof om je heen tegelijkertijd heel veilig.

Sowieso barsten maxi jurken van de kwaliteiten. Kies er een van luchtig materiaal en je zult merken dat-ie je nog koeler houdt dan een mini-jurkje, terwijl-ie ’s avonds je benen juist warm houdt. Bovendien zijn maxi jurken, juist doordat je wat aan de verbeelding overlaat, reuze sexy. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe ze ongewenste vetjes verbergen, verbrande lichaamsdelen uit de zon houden (zonder te knellen!), en hoe de wind veel harder z’n best moet doen om jou in je ondergoed te laten staan. Jawel, maxi jurken nemen een boel zomerzorgen weg!

Besteed overigens wel aandacht aan je schoenen. Het foute paar kan de charme van de maxi jurk totaal breken. Let er bij een luchtige jurk bijvoorbeeld op dat je schoeisel niet te zwaar is. Combineer liever met al-dan-niet gehakte sandalen, casual slippertjes of bruine, suède laarzen met blokhak. En een jurk die je tot voorheen altijd voor de avond gereserveerd had, kun je met een paar lage All Stars en een spijkerjackie (met of zonder mouwen) prima inzetten als daytime look.

Klik hier om direct maxi jurken te shoppen!

Lees ook