1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dress up of dress down? Dit zijn de tricks die je moet weten!

Dress up of dress down? Dit zijn de tricks die je moet weten!

Door Hiran Tawfik - Woensdag 02 Mei 2018 | 14:39

Je bent uitgenodigd voor een feestje of evenement, maar weet niet wat je aan moet doen. Hoe serieus is het evenement? Wordt er verwacht dat je daar met een jurk binnenkomt lopen of zijn jeans wel acceptabel? Oh, je weet het zelf ook niet… No worries! Wanneer je niet weet wat je aan moet trekken, dan hebben wij wat advies voor jou.

 

Dress up

When in doubt: Dress up! Kies in ieder geval iets tussen dressed up and dressed down in. Als je bijvoorbeeld van plan bent om jeans te dragen, combineer dit dan bijvoorbeeld wel met een leuke blouse erboven met sieraden en mooie schoenen. Wanneer je niet weet wat je moet aantrekken, is een LBD de juiste keuze. Onthoud: Black dresses never fail! Dus met een leuke little black dress kun je nooit de mist in gaan. Naast zwart is een andere donkerkleurige jurk in blauw, grijs, rood of groen natuurlijk ook een goede keuze! Met lichte kleuren is er een grote kans dat je TE overdressed zal zijn (Ja, dat bestaat ook!).

Change up

Maar hoe dress je nou iets up of down? Simpel, met andere kledingstukken of accessoires. We nemen als voorbeeld het zwarte jurkje. Overdag tijdens je wekelijkse shoppingspree trek je dit aan met een spijkerjasje en een paar comfortabele gympen. Hierdoor zie je er fashionable uit en kun jij je makkelijk aan- en uitkleden tijdens het passen! #dressdown

 

Is tijd om naar je werk te gaan? Dan kun je dit jurkje prima aanhouden, tenzij je een vaste outfit of dresscode op je werk hebt natuurlijk. Dit keer combineer je het met een blazertje en je favoriete enkellaarsjes voor een iets meer ‘professionele look’. Ga je na het werk, een drankje doen met je collega’s of vrienden? Dan wissel jij je blazer en enkel laarzen gewoon in voor een leren jasje en een paar leuke hakken! Ja, zo makkelijk is het! #dressup!

Today everything is grey

Oke, je trekt je meest basic grijze jurk uit om te lunchen met je vriendinnen. ‘’Maar dit is wel heel saai.’’, hoor ik je denken. Hier gaan wij verandering in brengen! Spice je outfit up met een lange ketting, een stoere ring en een spijkerjasje? Of anders je favoriete statement oorbellen, een fannypack en je zonnebrilletje. Enorm hip tegenwoordig! Dit kun je gewoon combineren met een paar ankle booties of je nieuwe Nike’s!

Het hoeft geen basic jurkje te zijn om verschillende kledingcombinaties te kunnen maken. Het mag zeker een jurk zijn met een leuke print zijn. Zolang het jasje of vestje dat je toevoegt geen drukke print heeft, zal het een succesvolle combinatie worden!

Beeld cc: Wallace Yolicia
Lees ook