1. Home
  2. Inspiratie
  3. Shoppen: Najaarskleuren

Shoppen: Najaarskleuren

Door Merel Van Hees - Vrijdag 24 Oktober 2014 | 16:30

Herfst  | Jurkjes.nl

De herfst is in volle gang! De blaadjes vallen van de bomen en het regent vandaag aan een stuk door. Tijd dus om je nieuwe garderobe aan te schaffen, maar wat worden de nieuwe najaarskleuren die absoluut niet mogen ontbreken in jouw kast?

Okergeel
Okergeel, de kleur van het najaar! Logisch want het is een prachtige warme kleur die voor iedereen is weggelegd. Okergeel staat – misschien verbaast het je – voor zakelijk, je zult dan ook veel powervrouwen deze kleur zien rocken. Maar natuurlijk staat de kleur ook voor vrolijkheid, een perfecte kleur voor echte levensgenieters.

De meest voorkomende kleurcombinatie met geel is bruin. Deze kleuren liggen in hetzelfde straatje, oké enigszins dan. Okergeel is ook super in combinatie met beige en grijs, dit straalt een gevoel van elegantie uit. Een echte don’t is geel en blauw, dit oogt vrij goedkoop. Ook moet je oppassen om geel met zwart te dragen, deze combi roept het gevaar-effect op (denk maar aan bijen).

Beige
Beige, ook wel zandkleur. Je zou kunnen zeggen dat beige tussen bruin en wit in ligt. Het is dan ook een goed idee om beige met die kleuren te combineren. Ook de aardetint kaki is perfect met beige, zo hou je het geheel lekker rustig. Wil je het toch wat speelser maken, ga dan voor kobalt.

Een beige jurkje kan eigenlijk altijd, het oogt namelijk rustig en romantisch. Bovendien straalt het ook een gevoel van klasse uit. Is beige toch geen kleur voor jou? Ga dan voor de iets donkere variant, bruin of de lichtere variant, wit.

Wijnrood
Wijnrood zien we steeds vaker in het straatbeeld en ook de winkels liggen er vol mee. Wijnrood straalt luxe uit en is super stijlvol. Helaas wordt de kleur ook wel eens deprimerend genoemd, maar denk eens aan de rode feestjurkjes en de rode loper, wijnrood is juist super feestelijk!

Wijnrood en grijs vormen samen een gouden duo. Dit duo is voor iedere gelegenheid geschikt. Grijs is de neutrale en zakelijke tint, terwijl wijnrood je outfit meer pit geeft. Wil je een chique outfit met deze kleur creëren, ga dan voor okergeel en nude. Maar onze favoriete combinatie is toch wel rood op rood, lekker speels!

Kobalt
Kobalt staat voor autoriteit en wilskracht. Niet voor niets verscheen onze Koningin Maxima in een prachtige blauwe jurk van Jan Taminiau tijdens de inhuldiging. Zij gaf ook het perfecte voorbeeld om kobalt mee te combineren, namelijk zilver en goud tinten. Dit geeft een super vrouwelijke twist aan je outfit.

Een heel belangrijke tip: laat je make-up pallet met rust! Bij blauwe kleding hebben veel vrouwen de neiging om blauwe oogschaduw op te doen. Veel te heftig,  hou het rustig met nude tinten.

Najaarskleuren | Jurkjes.nl

Van links naar rechts: Patrizia Dini | Little Mistress | Anna Field | Guess

Benieuwd welke kleuren bij jouw huid passen? Kijk hier voor je kleurtype.

Bron: Lookbook.nu

Lees ook