1. Home
  2. Inspiratie
  3. Schandaal op de rode loper?

Schandaal op de rode loper?

Door Britte Kramer - Woensdag 07 September 2016 | 17:40

Men neme: de première van een miniserie over de paus, een land in rouw (want: verwoestende aardbevingen), een extravagante ontwerper en twee brutale modellen die om aandacht verlegen zitten. Wat krijg je dan? Yup: een heus rodeloperschandaal…

 

Zomerse dagen vragen om luchtige jurken. Zeker. Maar het weer is niet het enige waar je rekening mee houdt, wanneer je je kleedt voor een gelegenheid. Toen The Young Pope (een miniserie over een jonge paus) in première ging op het filmfestival van Venetië, werden in verband met de recente aardbevingen de kledingvoorschriften versoberd.

Navelhoge splitten
Ideaal natuurlijk als je wat extra aandacht op jezelf wilt vestigen… De Italiaanse modellen Giulia Salemi en Dayane Mello lapten deze gegevens aan hun sierlijke sandaaltjes en stalen de show in matchy, felgekleurde jurken met navelhoge splitten.

Pub(l)ic tanlines
Giulia Salemi verscheen in een oranje jurk met – ook nog eens – een diepe V-hals, Dayane Mello droeg een pompeus roze off-shoulderexemplaar met pofmouwen. Terwijl ze parmantig rondjes liepen – constant spelend met de stof, zodat de pub(l)ic tanlines goed zichtbaar bleven – liep ontwerper Matteo Evandro Manzini trots als een pauw tussen zijn halfnaakte muzes in.

Excuses
Het publiek was niet bepaald te spreken over deze respectloze zet en de dames kregen het via social media (on)behoorlijk te verduren. In zulke mate zelfs, dat Giulia Salemi via Instagram haar excuses aanbood – achteraf gezien vond ze haar kledingkeuze ook iets te ‘overdreven’. Wel vermeldde ze daarbij even dat het háár leven is, en dat ze wat aan die tanline had moeten doen…

Woekerende haren
Toch kunnen we ons zo voorstellen dat er mensen out there zijn die zitten te duimen dat deze trend doorzet. Wat dacht je van de waxsalons? Want laten we wel wezen: als het schaambeen het nieuwe must-show lichaamsdeel wordt, dan doen woekerende of ingegroeide haren die look geen goed!

 

Lees ook