1. Home
  2. Inspiratie
  3. Prinsjesdag 2015: Máxima breekt met tradities

Prinsjesdag 2015: Máxima breekt met tradities

Door Britte Kramer - Dinsdag 15 September 2015 | 16:38

Maxima Prinsjesdag
Als je aan Prinsjesdag denkt dan denk je aan… hoedjes! Maar wie breekt dit jaar met deze goeie oude traditie? Uitgerekend Koningin Máxima! En dat wordt haar, als we op Twitter af mogen gaan, door de gemiddelde Nederlander niet in dank afgenomen. Wij hier hebben vooral oog voor haar jurk van Jan Taminiau, waarbij we het haarsieraad juist een heel begrijpelijke keuze vinden. (Scroll naar beneden voor de hele foto.)

Herfstig tafereeltje
Waar ze vorige week nog schitterde in een scharlakenrood broekpak van Valentino, koos Máxima vandaag voor een herfstig tafereeltje, zo met die bloemen in bruin- en paarstinten en die handschoentjes. De korte mouwtjes, die we ook voor het eerst zien deze Prinsjesdag, vormen dan weer een zomers element. En wat betreft dat ‘geen hoedje’; dat mag dus. De Prinsjesdagdresscode voor dames schrijft óf een hoed, óf een haarsieraad voor.

De Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch
Jan Taminiau – die gisteren jarig was, maar dit waarschijnlijk in zijn atelier moest vieren – sloofde zich duidelijk weer uit om de koningin haar wereldwijde positie als stijlicoon te garanderen. De jurk is gemaakt van champagnekleurig organza, en is met de hand beschilderd. Naar verluidt komt de inspiratie van de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch.

Maxima Prinsjesdag

Bekijk hier de feestjurken die Prinsessen Laurentien en Beatrix gisteren droegen >>

Lees ook