1. Home
  2. Inspiratie
  3. Het perfecte cadeau voor de juf

Het perfecte cadeau voor de juf

Door Britte Kramer - Vrijdag 24 Juni 2016 | 13:48

Nog op zoek naar een eindejaarscadeau voor de juf van je kind? De Amerikaanse lerares Sha-Ree Castlebury (Oklahoma) bedacht een eigen afscheidscadeau, en haar groep drie werkte maar al te graag mee. Resultaat: een jurk vol gezellige tekeningen, die geïnspireerd lijkt op de trouwjurk van Angelina Jolie.

cadeau juf

Trotse juf Sha-Ree heeft al bedacht dat ze de jurk aantrekt op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, zodat haar nieuwe klas zich – met de gedachte dat zij dit volgend jaar ook zullen doen – meteen thuis voelt. Ook bij speciale gelegenheden van haar voormalig klasje wil ze de jurk aantrekken. Wanneer ze naar de middelbare school gaan, bijvoorbeeld. Ben je zelf juf en lijkt dit je een ge-wel-dig plan? Vergeet dan niet het hele jaar éxtra aandacht aan het vak tekenen te besteden… (Niemand hoeft te weten dat het voor je eigen bestwil is.)

De benodigdheden:
– een witte jurk
– textielstiften
– kinderen

Zo ga je te werk:
Geef de kinderen allemaal een stukje jurk dat ze mogen bekladden. Namen, lieve woorden, tekeningen: het mag allemaal. Het is natuurlijk het leukste als er een herinnering uit naar voren komt; een wereldbol, omdat ze zulke mooie verhalen vertelde bij Aardrijkskunde, of een gitaar, omdat ze die er altijd op de gekste momenten bij pakte. Of werk volgens een bepaald thema: zorg bijvoorbeeld dat de hele jurk vol komt met portretten van de juf, of laat ieder kind juist zichzelf tekenen.

Idee:
Komt je kind na de zomer in een andere klas? Gaat het naar een andere (de middelbare?) school? Ook dan is dit een leuk aandenken aan zijn of haar huidige klas. Het hoeft natuurlijk niet per se een jurk te zijn. Op een wit T-shirt of een witte broek of sweater is het net zo leuk!

Dit is het exemplaar van juf Sha-Ree:

Cadeau juf

Lees ook