1. Home
  2. Inspiratie
  3. Outfit inspiratie voor je diploma uitreiking

Outfit inspiratie voor je diploma uitreiking

Door Ilse.bloemendal - Maandag 10 Juli 2023 | 07:00

Gefeliciteerd met het behalen van je eindexamens of opleiding! Nu komt de volgende uitdaging: het kiezen van een outfit voor je diploma-uitreiking. Geen zorgen, want wij bij Jurkjes.nl staan voor je klaar met geweldige inspiratie. Lees verder om snel jouw perfecte diploma-uitreiking outfit te vinden!

De ideale outfit voor je diploma-uitreiking: dress to impress

Met een prachtige jurk sla je nooit de plank mis! Bij Jurkjes.nl vind je jurken in verschillende stijlen, kleuren en prints. Kies je voor een elegante lange jurk of ga je liever voor een opvallende wikkeljurk? Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in je outfit tijdens de afstudeerceremonie, dus kies vooral een jurk die bij jou past. Hier zijn enkele suggesties die je look extra speciaal kunnen maken:

1. A-lijn jurk

Een A-lijn jurk is een tijdloze keuze die elegantie uitstraalt. Het heeft een getailleerd lijfje en loopt wijd uit naar beneden, waardoor het je een sierlijke uitstraling geeft. Kies voor een mooie kleur die past bij jouw persoonlijkheid en huidtint om je look te perfectioneren.

2. Kanten jurk

Kanten jurken zijn altijd een hit voor speciale gelegenheden. Het fijne kant voegt een vleugje romantiek en verfijning toe aan je outfit. Ga voor een klassiek silhouet met een kanten mouwloze jurk of kies voor een moderne twist met een off-shoulder kanten jurk. Wat dacht je van een open shoulder jurk?

3. Midi-jurk

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en veelzijdige optie, overweeg dan een midi-jurk. Deze jurken vallen net onder de knie en zijn perfect voor een formele gelegenheid zoals een diploma-uitreiking. Kies een stijl met een interessant detail, zoals een V-hals, ruches of een opvallende print, om je look uniek te maken.

Een stijlvol damespak

Ben je niet zo’n fan van jurken? Dan is een damespak ook perfect als afstudeerceremonie outfit! Ga voor een chique blazer of gilet en combineer dit met een bijpassende pantalon of korte broek, afhankelijk van het weer. Voeg tot slot nog een basic T-shirt toe om onder de blazer te dragen en je outfit is compleet. Met een damespak voel jij je een zelfverzekerde powervrouw!

Matchende afstudeerceremonie outfit met een coördinerende set

Ben je al bekend met de leuke coördinerende sets? Een coördinerende set is een complete outfit bestaande uit een bovenstuk, zoals een top of blouse, in combinatie met een broek of rokje. Door deze kledingstukken met elkaar te combineren, creëer je een perfect bijpassende outfit. Met een coördinerende set ben je verzekerd van een trendy look tijdens je afstudeerceremonie!

Stralend in een jumpsuit tijdens je afstudeerceremonie

Klassiek, vrouwelijk maar toch met een stoer tintje. Is dat de look waar je voor wilt gaan? Dan is een jumpsuit perfect voor jou. Het fijne van een jumpsuit is dat je met één kledingstuk gelijk een complete outfit hebt, ideaal! Een jumpsuit is op zichzelf al een eyecatcher en staat prachtig in één kleur. Wil je juist extra opvallen? Kies dan voor jumpsuits in opvallende kleuren of vrolijke prints!

P.S. Als je te maken hebt met tropische temperaturen tijdens je afstudeerceremonie, ga dan voor een playsuit! Net zo leuk, maar iets minder warm.

Maak je diploma-uitreiking outfit compleet met sieraden

Je diploma-uitreiking outfit is natuurlijk niet compleet zonder sieraden. Heb je een drukke, opvallende outfit met een print? Kies dan voor subtiele sieraden die net dat extraatje geven aan je look. Als je outfit wat rustiger is, kun je gerust voor statement sieraden gaan om je look af te maken.

Lees ook