1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zo ziet je outfit er duur uit (ook als hij dat niet was)

Zo ziet je outfit er duur uit (ook als hij dat niet was)

Door Quirine Brouwer - Donderdag 17 November 2022 | 09:33

outfit duur

Ooit gehoord van het de theorie dat je de energie aantrekt die je uitstraalt? Dat zou dus betekenen dat je óók geld kunt aantrekken, zo lang je geld uitstraalt. En hoe doe je dat? Met een echte miljonairslook, natuurlijk!

Wij leggen je haarfijn uit hoe je ervoor zorgt dat jouw outfit eruitziet alsof hij flink wat heeft gekost, zelfs als dat niet zo is. Fake it ’till you make it.

Ga voor een verzorgde uitstraling

De eerste tip draait niet zozeer om wélke items je draagt, maar hoe je deze items draagt en vooral in welke staat ze zich bevinden. Als je veel geld hebt, zou je nooit een uitgewassen t-shirt dragen, of een vest met een gat erin, of schoenen met zwarte vegen. Dan kun je namelijk simpelweg nieuwe items kopen. Daarom is het, wanneer je rijkdom uit wil stralen, ten eerste belangrijk dat je voorkomt dat je er slonzig uitziet. Zorg dat de items die je draagt er fris, verzorgd en schoon uitzien.

Less is more

Een simpele look straalt vaak meer klasse en elegantie uit dan een outfit waarbij er heel veel gebeurt. Wanneer je twijfelt over een kleurenpalet, kun je daarom beter voor een monochrome look gaan (alle items in dezelfde kleur in verschillende tinten). Hetzelfde geldt voor accessoires: liever een simpel statement, dan een heel circus aan kettingen, oorbellen en ringen. Een basic jurkje met een paar mooie oorbellen en een verzorgd kapsel zorgt bijvoorbeeld al voor een heel mooie, chique look!

Voorkom een merkenparade

Echt rijke mensen lopen zelden te koop met het feit dat ze geld hebben. Die hebben die bevestiging niet nodig. Dat betekent dus ook dat ze nooit een outfit zouden dragen waar de merknamen en -logo’s vanaf schreeuwen. Een nep-Gucci tas kopen die vol staat met het Gucci logo zal dus bereiken dat je er rijk uitziet.

Kies duurzame materialen

Wil je je kleden alsof je rijk bent, dan kun je het beste voor rijke, duurzame materialen van goede kwaliteit gaan. Deze materialen blijven niet alleen langer mooi, maar stralen ook kwaliteit uit. Denk aan wol, zijde, satijn, kasjmier of angora. Natuurlijk kosten items van dit soort materiaal ook meer dan iets van katoen of polyester, maar omdat deze items ook langer meegaan, heb je er langer plezier van. En dus bespaar je eigenlijk geld. Je kunt daarom beter minder vaak kleding kopen en dit geld opsparen om uit te geven aan écht mooie, duurzame items. Dat is ook nog eens beter voor het milieu.

De pasvorm staat voorop

Hoe goed een outfit aansluit bij je lichaam, maakt of breekt een outfit. Kledingstukken die te groot of juist te klein zijn, of op bepaalde plekken op het lichaam gek vallen, zorgen ervoor dat je er snel onverzorgd uit ziet. En bij de eerste tip hebben we gezien dat een verzorgde look precies is wat een outfit er duur uit doet zien. Let daarom bij het kopen van kleding op de pasvorm, of laat desnoods jouw kleding vermaken bij een kleermaker.

Koop in de sale

Duurzame kleding van goede merken: lijkt het een onbereikbare droom voor je? Niet als je in de sale koopt! Ook de grote merken hebben aan het einde van ieder seizoen uitverkoop, vaak met kortingen tot wel 70 procent. Zo valt het prijskaartje van dure merken ineens heel erg mee. Het enige lastige is, is dat je dan dus voor het tegenovergestelde seizoen koopt: wanneer de winter begint, kun je zomer-items voor heel weinig scoren, en andersom. Dat is even vooruitplannen, maar dan heb je ook wat! Op de sale-pagina vind je altijd de beste aanbiedingen van de mooiste merken, zodat je er gewoon bij kunt lopen als een miljonair. En je weet, als je het uitstraalt, dan trek je het ook aan. Vooral als je een lot koopt en maandelijks kans maakt op een miljoen euro!

Lees ook