1. Home
  2. Inspiratie
  3. Oscar de la Renta-trouwjurk + misverstand = vuilnisbuilt

Oscar de la Renta-trouwjurk + misverstand = vuilnisbuilt

Door Britte Kramer - Maandag 05 Oktober 2015 | 16:49

vuilnisbelt

Hoe ver ga jij voor die ene bijzondere jurk? De moeder van de Amerikaanse Lucinda Ballard May kroop er letterlijk voor door het stof. Of erger nog, eigenlijk: door het afval. Door een klein misverstand kwam de Oscar de la Renta-trouwjurk van Lucinda in de vuilniswagen terecht.

Dress of trash?
Lucinda’s ouders namen de jurk na het feest mee naar hun huis aan de New Yorkse Upper East Side. Gesloopt als ze waren vroegen ze de conciërge van het gebouw om hun spullen naar boven te brengen. Toen Lucinda’s moeder het over de ‘dress‘ had, verstond deze conciërge echter het woord ‘trash‘… Mag jij raden wat er met de kledingzak waar de jurk in zat gebeurde.

Er zijn dus ook héél wat vrouwen die hun jurk EXPRES weggooien >>

Geen kattenpis
Buiten dat Lucinda’s moeder nooit over haar schuldgevoel heen gekomen zou zijn en het feit dat een trouwjurk nu eenmaal van grote emotionele waarde is, was dit ook nog eens een flink duur exemplaar. Oscar de la Renta, da’s geen kattenpis. Die mocht dus absoluut niet richting ‘garbage heaven‘, zoals ze het zelf noemt.

Direct in actie
De hoofdbeheerder van het appartementencomplex was gelukkig zo ad rem om direct naar het afvalverwerkingsbedrijf te bellen. Daar konden ze hem het exacte nummer vertellen van de wagen die de jurk had opgehaald en de stortplaats waar de wagen geleegd zou worden – net als de tijd waarop dat zou gebeuren.

In 3 minuten zien hoe de bruidsjurk in 100 jaar tijd veanderde? HIER >>

Grijze zee van vuilniszakken
Haar moeder, die toch echt van behoorlijk goeden huize komt, aarzelde geen moment en dook samen met drie hulpvaardige mannen in de grijze zee van vuilniszakken. Met maskers op, laarzen en handschoenen aan, de vermoeidheid van de trouwerij én de wetenschap dat het bijna donker zou worden, gingen ze de missie aan.

Prima staat
Na iets meer dan een uur trok de supervisor van het appartementencomplex iets glimmends en glanzends uit de rottende hoop. De jurk bleek – op wat kreukels na – het avontuur in vrij prima staat te zijn doorgekomen. Hij rook niet eens naar ‘de tien ton vuilnis die er bovenop was gestort’, aldus Lucinda’s moeder (die overigens zelf ook Lucinda heet).

Lucinda’s reactie
Eindelijk durfde Lucinda senior haar dochter de bellen over het avontuur van de afgelopen uren. Hoe die reageerde? Ze viel van haar stoel. Daarna postte ze op Instagram wat foto’s van haar moeder die de afvalberg doorspit. Met het onderschrift ‘heldin’. Ziezo, eind goed, al goed!

Dit meisje (nummer 11!) trouwde in de jurk van haar betovergrootoma >>

Lees ook