1. Home
  2. Inspiratie
  3. Groots Bijenkorf-nieuws

Groots Bijenkorf-nieuws

Door Darcy Oerlemans - Dinsdag 08 September 2015 | 12:12

bijenkorf
Shoppen bij de Bijenkorf was altijd al leuk. Want: met zo’n aanbod aan merken zijn er genoeg jurkjes om te bewonderen. Toch doet het warenhuis er dit najaar nog een schepje bovenop, door een flink aantal interessante labels toe te voegen aan de toch al zo lange lijst. Dit is wat je moet weten:

Favoriet van koningin Máxima
Merken als Proenza Schouler, Natan (favoriet van Koningin Máxima), Erdem, Versace en Vanilia: vanaf nu shop je deze merken gewoon bij de Bijenkorf. Ook aan de webshop zijn namen toegevoegd, en wel dit veelbelovende rijtje: Weekend Max Mara, Kurt Geiger, Kate Spade, Burberry en Samsøe & Samsøe. En de nieuwe jurkjes zijn natuurlijk gewoon bij ons te vinden. Yay!

Nederlandse toppers
In totaal biedt de Bijenkorf nu maar liefst 18 nieuwe, luxe merken. Daar zitten ook wat Nederlandse toppers bij, want de focus ligt dit najaar op Dutch Design. De collecties van Iris van Herpen, II by Claes Iversen, Addy van den Krommenacker en (stiekem Belgische) Christian Wijnants zijn voor het eerst ook te vinden in het warenhuis. Speciaal voor de nieuwe collecties maakte fotograaf Nadav Kander een campagne genaamd ‘Identity’.

Noorse mythologie en sagen
Maar nu de hamvraag: hoe zit het met de jurkjes in de Nederlandse collecties? Volgens Claes Iversen is zijn collectie gebaseerd op Noorse mythologie en sagen. Dat komt duidelijk terug in zijn favoriete witte jurk uit de collectie, gemaakt van fragiel transparant organza met witte geborduurde bloemen. Sounds pretty!

Jurken voor verschillende types
De collectie van Addy van den Krommenacker is juist heel gebalanceerd, met jurken voor verschillende typen vrouwen. Volgens hem zijn een romantische jurk met chiffon en een zakelijke jurk in crêpe de key items. Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd.

Shop de nieuwe collectie van de Bijenkorf hier.

Lees ook