1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tips voor het vinden van de perfecte zwangerschapsjurk!

Tips voor het vinden van de perfecte zwangerschapsjurk!

Door Dionne - Woensdag 10 Juni 2020 | 10:00

Als je zwanger bent komt er een moment dat je niet meer in je normale kleding past. Don’t worry, gelukkig is het ook tijdens de zwangerschap heel makkelijk om er modieus uit te blijven zien! Steeds meer merken hebben een speciale zwangerschapscollectie, bijvoorbeeld MAMALICIOUSASOS Maternity en Esprit Maternity. En de meeste zwangerschapsjurken zijn zowel comfortabel als stijlvol! Natuurlijk hoef je niet per se voor de echte zwangerschapsjurk te gaan, maar kun je ook kiezen voor een jurk die niet persé een maternity label heeft. Laat die buik maar groeien!

Tijdens je zwangerschap wil je het liefst kleding dragen die lekker zit. Je hebt geen zin in knellende en strakke stoffen en dat is je goed recht! Vroeger was het normaal om er hoogzwanger onflatteus uit te zien in een grote soepjurk. De keuze op het gebied van positiekleding was minimaal. Vandaag de dag zeggen we goodbye tegen de soepjurken en hallo tegen de meest trendy jurken voor tijdens je zwangerschap! Die prachtige buik mag gezien worden! Veel merken hebben een fijn aanbod aan zwangerschapskleding die allesbehalve saai is. Het is voor sommige dames toch nog lastig om de juiste zwangerschapsjurken te vinden, met onze tips wordt het een piece of cake!

zwangerschapsjurk

De zwangerschapsjurk voor jou

Het aanbod is vaak gigantisch, maar welke jurk past er bij jou? Kijk vooral naar jurken en merken die je ook droeg voordat je zwanger werd, dan maak je al een goede voorselectie. Shop je bijvoorbeeld vaak bij ASOS? Bij ASOS vind je veel verschillende maternity merken, zoals Chi Chi London Maternity en New Look Maternity. Let daarnaast ook goed op het model van de jurk. Iedere vrouw heeft een ander figuurtype, óók zwangere vrouwen. Goed om te weten: meestal kun je gewoon je normale maat kiezen bij het bestellen van zwangerschapskleding!

Wil je liever aansluitende jurkjes blijven dragen zodat iedereen je mooie babybump kan bewonderen? Je kunt er eventueel voor kiezen om positie shapewear te dragen, zodat de jurkjes perfect aansluiten. Mocht je bepaalde zwangerschapsjurken wat saai vinden, dan kun je ze natuurlijk altijd opvrolijken met sieraden of accessoires of kies voor laagjesmode door de jurk te combineren met een spijkerjasje of fijn gebreid vest.

Of ga je voor een niet-zwangerschapsjurk?

Wil je liever geen budget uitgeven aan speciale zwangerschapsjurken? Dat hoeft ook helemaal niet! Zo kun je namelijk ook ‘normale’ jurkjes shoppen, welke bij de buik wijder vallen zodat jij en je baby hierin kunnen ‘groeien’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuniekjes, A-lijn jurkjes en wikkeljurkjes. Als je twijfelt over de maat, bestel dan een maatje groter, zodat je zeker weet dat het past. Je kunt altijd met een riempje of mooi ceintuur wat meer vorm creëren. Deze jurken zijn ook meteen tijdloos, want je kunt ze na de zwangerschap makkelijk door dragen. Ben je meteen duurzaam bezig, win-win!

Kortom, wanneer je zwanger bent hoeft dat niet te betekenen dat je er niet meer stijlvol bij kan lopen. Je bent namelijk negen maanden zwanger en dat is een behoorlijke tijd. Investeer daarom in leuke (zwangerschaps)jurken waarin jij je goed in voelt! Bekijk ons ruime aanbod aan zwangerschapsjurken en shop wat moois voor tijdens je zwangerschap!

P.s. Een zwangerschap en het krijgen van een baby is natuurlijk al duur genoeg, zeker als je helemaal bent losgegaan op nieuwe babykleertjes en spulletjes voor de babykamer. Bij Luierplaats kun je terecht voor heel veel aanbiedingen op onder andere hydrofiele doeken en luiers. Doe hier zeker je voordeel mee en bespaar op deze essentiële baby items!

Lees ook