1. Home
  2. Inspiratie
  3. Neon jurkjes zijn hot: zo draag je ze

Neon jurkjes zijn hot: zo draag je ze

Door Ilse.bloemendal - Maandag 12 Juni 2023 | 07:00

Neonkleuren zijn terug van weggeweest en zorgen voor een levendige en opvallende look. Als je wilt experimenteren met een gedurfde en trendy stijl, dan zijn neon jurkjes de perfecte keuze. Neon jurkjes met stijl dragen? 5 onmisbare tips. 

1. Kies de juiste pasvorm

Neonkleuren trekken al van nature veel aandacht, dus het is belangrijk om een jurk te kiezen die goed past bij jouw lichaamstype. Ga voor een snit die jouw beste eigenschappen accentueert en waarin je je comfortabel voelt. Of het nu een bodycon-jurk is die je rondingen benadrukt of een losvallende neon jurk die een meer relaxte uitstraling heeft, zorg ervoor dat de pasvorm flatterend is.

2. Combineer neon jurkjes met neutrale tinten

Neonkleuren zijn al behoorlijk opvallend op zichzelf, dus het is verstandig om ze te combineren met neutrale tinten om de focus op de jurk te houden. Denk aan wit, zwart, grijs of beige als aanvullende kleuren. Bijvoorbeeld, draag een neon geel jurkje met een witte blazer of een zwart leren jasje voor een gebalanceerde en trendy look. Super stijlvol!

3. Accessoires met mate

Omdat neonkleuren zo levendig zijn, is het belangrijk om de accessoires subtiel te houden. Kies voor minimalistische sieraden, zoals fijne gouden of zilveren kettingen en armbanden. Een neutrale handtas of clutch maakt de look compleet zonder afbreuk te doen aan de opvallende neonkleur. Zo leg je ook alle focus op je mooie neon jurk.

4. Schoeisel in evenwicht

Het kiezen van het juiste schoeisel is essentieel om de neon look te versterken. Ga voor schoenen in neutrale tinten om de aandacht op de jurk te houden. Zwarte pumps, witte sneakers of nude sandalen zijn goede keuzes die de aandacht niet afleiden van de neonkleur. Ideaal, helemaal als het ’s avonds wat afkoelt.

5. Make-up en haar

Een gedurfde jurk verdient een bijpassende make-up look en haarstijl. Kies voor een frisse en natuurlijke make-up look met neutrale tinten op de ogen en een subtiel roze of perzikkleurige lippenstift. Voor het haar kun je gaan voor een strakke paardenstaart, losse golven of een trendy vlecht om de look compleet te maken.

6. Zelfvertrouwen

Het dragen van neonkleuren is een statement op zichzelf, dus het belangrijkste is om zelfverzekerd te zijn en je comfortabel te voelen in de outfit. Durf op te vallen en wees trots op je unieke stijl. Straal positieve energie uit en geniet van het dragen van je neon jurkje. Time to shine girl!

7. De juiste kleuren neon jurkjes

Neon jurkjes zijn er in verschillende opvallende kleuren die perfect passen bij een trendy en gedurfde stijl. Hier zijn enkele suggesties voor leuke kleuren neon jurkjes:

  • Neon roze: Een felroze neon jurkje is een echte eyecatcher en straalt energie en vrouwelijkheid uit. Het is een gewaagde keuze die zeker de aandacht zal trekken.
  • Neon geel: Een neon geel jurkje is een geweldige keuze voor degenen die durven op te vallen. Het is een opvallende en vrolijke kleur die perfect is voor zomerse evenementen en festivals.
  • Neon groen: Neon groen is een trendy en frisse kleur die je look een edgy en moderne uitstraling geeft. Het is een geweldige keuze voor avondjes uit of feestjes.
  • Neon oranje: Neon oranje is een levendige en energieke kleur die perfect is voor een zomerse look. Het voegt een speelse en vrolijke sfeer toe aan je outfit.
  • Neon blauw: Een neon blauw jurkje kan een opvallende en toch verfijnde keuze zijn. Het is een kleur die veelzijdig is en zowel geschikt is voor overdag als ’s avonds.
  • Neon paars: Neon paars is een gedurfde kleur die een mysterieuze en creatieve uitstraling heeft. Het is een geweldige keuze voor diegenen die iets unieks willen dragen.

8. De leukste neon jurkjes

Met deze tips kun je neon jurkjes op een stijlvolle manier dragen. Onthoud dat mode draait om het experimenteren met verschillende stijlen en het laten zien van je persoonlijkheid. Dus wees niet bang om jezelf te laten opvallen en straal in je neon jurkje!

Lees ook