1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: mosterd jurkjes

Musthaves: mosterd jurkjes

Door Ilse Bloemendal - Maandag 01 Augustus 2022 | 09:31

De kleur van mosterd wordt mosterdgeel genoemd. Deze kleur is helemaal hip en ga je dit najaar heel veel zien. Mosterd is een warme kleur die iets weg heeft van okergeel. Mosterd bevat net wat meer bruin en heeft iets groen in zich. Op 1 augustus is het Nationale Mosterddag. Goede reden dus om deze prachtige kleur vandaag in de spotlight te zetten.

Het verhaal achter mosterdgeel

Mosterdgeel is, zoals de naam al een beetje verklapt, de kleur van mosterd. Deze kleur wordt ook wel kerriegeel of kurkuma genoemd. De kleur was in de jaren ’70 ontzettend populair. Het paste namelijk perfect bij de andere retro kleuren en patronen. Hoewel mosterd nooit echt uit was, beleeft het nu een verfrissende comeback in 2022. Retro is een van de modetrends van dit jaar, dus kom maar door met deze trendkleur.

Mostergeel combineren

De kleur mosterd is prachtig voor in de herfst. Ga voor een mooie effen mosterd jurk en maak je outfit af met accessoires in de kleur bruin of met een diepe, donkere tint. Als je de kleur mosterd goed combineert is mosterd ook geschikt voor in de zomer. Denk aan de verschillende blauwtinten of een combinatie met fris wit en lichte pastelkleuren. Kijk goed wat bij elkaar past en draag het volgens jouw stijl.

Leuk: een mosterdgeel jurkje is super duurzaam. Je kunt het namelijk het hele jaar door dragen. Scheelt je ook weer in de portemonnee. Thank us later!

10x mooie mosterdgele jurkjes

Overtuigd? Mosterd jurkjes online kopen doe je via Jurkjes.nl. Wij hebben meer dan 300 leuke jurkjes verzameld van verschillende webshops. Zo hoef je dus niet alle webshops af te gaan maar kun je gemakkelijk alle jurkjes op één site bekijken. Zie hier:

Lees ook