1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: lange jurken

Musthaves: lange jurken

Door Ilse.bloemendal - Vrijdag 20 Januari 2023 | 09:43

Lange jurken zijn de perfecte manier om er glamoureus uit te zien en je ook zo te voelen. Of je nu een formeel evenement bijwoont of er gewoon extra speciaal uit wilt zien, lange jurken kunnen het perfecte statement item zijn. Van maxi-jurken tot avondjurken, we hebben een mooie verzameling aan fantastische lange jurken geselecteerd!

Tips voor het kiezen van de juiste lange jurk

Het kiezen van de juiste lange jurk voor elke gelegenheid kan soms moeilijk zijn. Met zoveel opties om uit te kiezen, is het essentieel om te weten welk type jurk het beste past bij jouw lichaamstype en stijl. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van de juiste lange jurk voor elke gelegenheid: denk aan de stof, stijl, lengte en pasvorm. Zoek naar stoffen die comfortabel en ademend zijn, zoals katoen en zijde. Denk aan de stijl van de jurk, zoals een empire taille of A-lijn. Zoek naar een lengte die geschikt is voor de gelegenheid, zoals vloerlengte of halverwege de kuit. Zorg er ten slotte voor dat je een jurk kiest die bij je lichaamstype past, zoals petite of plus-size. Met deze tips in het achterhoofd vind je gegarandeerd de perfecte lange jurk voor elke gelegenheid.

Een lange jurk stylen voor verschillende gelegenheden

Als het gaat om het stylen van een lange jurk voor verschillende gelegenheden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Voor een formele gelegenheid, zoals een bruiloft of bal, is een A-lijn jurk met een lange sleep altijd een klassieker. Voor een meer casual look combineer je een lange jurk met een spijkerjack en sneakers. En voor iets daartussenin, zoals een avondje uit of een avondje uit met vrienden, kun je niet fout gaan met een off-the-shoulder maxi-jurk en opvallende oorbellen. Wat de gelegenheid ook is, er is zeker een lange jurk die past bij jouw stijl en persoonlijkheid.

De juiste kleur kiezen voor een lange jurk

Houd bij het kiezen van een kleur voor je lange jurk rekening met de gelegenheid waarvoor je hem gaat dragen. Voor formele gelegenheden zijn donkere kleuren zoals zwart en marineblauw meestal geschikter. Voor meer informele gelegenheden wil je misschien iets feller kiezen, zoals roze of babyblauw. Je kunt ook een kleur kiezen die complementair is aan je huidskleur of haarkleur om het meeste uit je outfit te halen.

Hoe zorg je voor een lange jurk?

Het verzorgen van lange jurken is essentieel om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Lange jurken zijn meestal gemaakt van delicate stoffen, dus wees voorzichtig bij het schoonmaken ervan. Het is het beste om een zacht wasmiddel te gebruiken bij het wassen van je maxi-jurk en om geen bleekmiddel of agressieve chemicaliën te gebruiken. Hang je jurk aan een hanger en laat hem aan de lucht drogen in plaats van hem in een droger te stoppen. Om kreuken te voorkomen, kun je het ook in een plastic zak doen voordat je het ophangt. Als je de stof moet strijken, gebruik dan een lage temperatuur en leg tijdens het strijken een vochtige doek over de stof. Met de juiste zorg en opslag kun je jarenlang genieten van je maxi-jurk.

Manieren om een lange jurk nog meer op te laten vallen

Als je eenmaal de perfecte lange jurk hebt gevonden, is het tijd om accessoires aan te schaffen! De juiste accessoires kunnen een groot verschil maken in hoe je eruit ziet en hoe je je voelt in je jurk. Kies sieraden die passen bij de kleur en stijl van de jurk, zoals een opvallende halsketting of bungelende oorbellen. Je kunt ook een riem toevoegen om de aandacht op verschillende delen van je lichaam te vestigen, of een vleugje kleur toevoegen met een felgekleurde sjaal. Om een meer formele look te creëren, voeg je een sjaal toe of wikkel je deze om je schouders voor een extra laagje verfijning. Met de juiste accessoires trek je zeker de aandacht in je lange jurk!

Schoenen om te dragen met lange jurken

Lange jurken zijn er in verschillende stijlen en lengtes. Als het gaat om het kiezen van schoenen voor lange jurken, is het belangrijk om een schoen te kiezen die bij de jurk past. Veel vrouwen kiezen voor halfhoge pumps of sandalen die passen bij de kleur van de jurk. Voor een meer formele look kun je overwegen om hoge hakken of enkellaarzen te dragen. Als je een lange jurk draagt voor een informele gelegenheid, kun je proberen deze te combineren met sneakers of platte schoenen. Denk aan de lengte van je jurk en de gelegenheid bij het uitkiezen van schoenen. Je wilt er zeker van zijn dat je schoenen de juiste maat en pasvorm hebben voor je voeten en dat ze je jurk niet overweldigen.

Trendy ideeën voor het dragen van lange jurken

Lange jurken zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen voor elke gelegenheid worden gestyled. Met zoveel opties kan het overweldigend zijn om te beslissen hoe je een lange jurk moet dragen. Om het proces gemakkelijker te maken, zijn hier enkele van de meest trendy manieren om een lange jurk te dragen. Of je nu op zoek bent naar iets casual of iets meer formeels, er is een optie voor jou. Probeer voor een opvallende look verschillende soorten lange jurken in laagjes. Van doorschijnende mesh tot gebloemde maxi-jurken, er zijn tal van opties beschikbaar om je outfit een interessante twist te geven. Je kunt er ook voor kiezen om je taille te laten zien door een cropped top over een lange jurk te dragen. Probeer voor een meer klassieke look een lange jurk te combineren met een riem voor een vleugje elegantie. Als je een statement wilt maken, kun je een lange jurk combineren met een opvallende ketting of andere accessoires zoals hoeden of oorbellen. Voor welke look je ook gaat, er is geen verkeerde manier om een lange jurk te stylen.

Waar vind je de beste lange jurken?

Als het gaat om het vinden van de beste lange jurken, zijn er veel opties. Je kunt prachtig ontworpen maxi-jurken vinden van designermerken zoals Marc Cain en Boss, of je kunt gaan voor betaalbare maar stijlvolle lange jurkopties van winkels zoals H&M en C&A. En als je op zoek bent naar iets heel bijzonders, kun je altijd designer maxi-jurken in de uitverkoop shoppen. Welke kant je ook kiest, je zult zeker iets vinden dat bij je stijl en budget past.

Lees ook