1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: gehaakte jurkjes

Musthaves: gehaakte jurkjes

Door Ilse.bloemendal - Maandag 22 Mei 2023 | 07:00

Gehaakte jurkjes zijn de laatste tijd steeds populairder geworden en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Deze jurkjes zijn uniek, zitten heerlijk en zijn super stijlvol. Bovendien zijn ze vaak duurzaam en hebben ze een retro uitstraling, wat ze extra aantrekkelijk maakt voor mensen die van vintage stijlen houden. Wie is er nou geen fan van de 90’s? Lees hier waarom gehaakte jurkjes deze lente onmisbaar zijn en hoe je deze musthave stijlt! 

Wat maakt gehaakte jurkjes zo leuk?

Gehaakte jurkjes zijn leuk om verschillende redenen. Deze musthaves zijn vaak handgemaakt en kunnen daarom een uniek karakter hebben. Dit kan betekenen dat er maar één exemplaar van het jurkje bestaat, waardoor je jezelf kunt onderscheiden van de massa. Daarnaast zijn gehaakte jurkjes vaak gemaakt van zachte en comfortabele materialen zoals katoen, wol of acryl. Dit maakt ze ideaal om te dragen tijdens warme dagen, maar ook tijdens koudere dagen met een panty of legging eronder. Deze musthaves zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en stijlen. Dit biedt veel mogelijkheden om je eigen creativiteit te laten zien en een jurkje te vinden dat bij jouw persoonlijke stijl past. Gehaakte jurkjes kunnen verder duurzaam zijn omdat ze vaak handgemaakt zijn met materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien gaan gehaakte kledingstukken vaak langer mee dan kledingstukken die in massa worden geproduceerd. Tot slot hebben ze vaak een retro uitstraling en nemen je terug in de tijd. Wie is er nou niet verliefd op de 90’s?

Hoe stijl je gehaakte jurkjes?

Er zijn veel manieren om deze musthaves te stylen, afhankelijk van de gelegenheid en je persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele suggesties:

1. Eenvoudige accessoires

Gehaakte jurkjes zijn vaak al opvallend genoeg vanwege hun unieke textuur en patronen. Daarom kan het verstandig zijn om de rest van je outfit simpel te houden. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige sieraden, zoals kleine oorbellen en een dunne ketting.

2. Leer

Deze musthaves zien er geweldig uit in combinatie met leren items, zoals een leren jack of laarzen. Het contrast tussen het zachte haakwerk en het ruige leer kan een mooie balans creëren.

3. Panty’s en laarzen

Als je een gehaakt jurkje wilt dragen tijdens de koudere maanden, combineer het dan met een panty en laarzen. Kies voor effen kleuren of neutrale tinten, zodat het haakwerk de show kan stelen.

4. Zomerse stijl

Voor de warmere maanden kun je een gehaakt jurkje combineren met sandalen en een zonnebril voor een zomerse look. Voeg eventueel nog wat accessoires toe, zoals een strohoed en een houten armband.

5. Mix en match

Gehaakte jurkjes kunnen ook worden gecombineerd met andere patronen en texturen, zoals een gestreepte jas of een gebloemde sjaal. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren elkaar aanvullen en niet vloeken.

Laat je inspireren door deze gehaakte jurkjes

Door te experimenteren met verschillende stijlen en combinaties kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw gehaakte jurkje. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een unieke look van!

Lees ook