1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: de perfecte lentejurken

Musthaves: de perfecte lentejurken

Door Ilse.bloemendal - Maandag 08 Mei 2023 | 08:00

De lente is gearriveerd: tijd voor nieuwe jurken die je het hele jaar door kunt dragen! Na de niet echt warme dagen van afgelopen weken, vraag je je misschien af wat je nu aan moet trekken. Het ene moment is het te warm voor een trui, het andere moment te fris voor dat zomerjurkje. Gelukkig heb ik dé oplossing: nieuwe jurken die je nu kunt dragen en later ook perfect kunt combineren met een panty. Ik heb de mooiste lentejurken voor je uitgezocht, zodat je er niet alleen stylish uitziet, maar ook nog lang plezier hebt van je aankoop. En laten we eerlijk zijn, niets is zo fijn als een jurk aantrekken en binnen no-time klaar zijn om te gaan.

Maxi-dresses zijn ultieme lentejurken

Laten we beginnen met de Maxi jurk, een absolute must-have voor dit seizoen. Met deze lange jurk kun je zelfs op milde lentedagen de panty nog even achterwege laten. Wie herkent het niet, die eindeloze strijd met ladders en gaten in de panty? Dus hoe later we daarmee hoeven te beginnen, hoe beter! Gelukkig kun je de maxi jurk op verschillende manieren stylen. Kies bijvoorbeeld voor een effen kleur en combineer met mooie sieraden en een blazer of fijne knit voor een classy look. Of ga voor een trendy print, van animal tot flower. En als je dol bent op de boho-look, combineer dan een maxi jurk met cowboy boots en een mooie western riem om je taille. Bij ons kun je maxi jurken shoppen van merken als Vero Moda, Only en Geisha. Bekijk hieronder onze favorieten.

Overslagjurk: de ideale jurken voor in de lente

De wikkeljurk, het ultieme vrouwelijke kledingstuk dat het hele jaar door gedragen kan worden. Het is geen verrassing dat dit model al een tijdje in het modebeeld te zien is en ook bij Jurkjes.nl kun je dit seizoen niet om de overslagjurk heen. Dit tijdloze model is geschikt voor elke gelegenheid en staat prachtig bij elke vrouw. Of je nu je taille wilt benadrukken of een buikje wilt camoufleren, de overslagjurk heeft het allemaal. Van korte tot lange varianten en van opvallende prints tot effen kleuren, er is voor ieder wat wils. Benieuwd naar mijn favorieten? Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

Blousejurken: stijlvolle lentejurken

En tot slot… De blousejurk! Officieel afgeleid van herenoverhemden, mag dit klassieke model niet ontbreken in jouw garderobe. De perfecte jurk voor een casual maar toch chique look. Of je nu naar het strand gaat of een dag op kantoor doorbrengt, een blousejurk staat altijd goed! Met dit model zijn er zoveel mogelijkheden. Maak de jurk extra chique door hem te combineren met een paar pumps of loafers. Of geef er een stoere draai aan door er een paar veterschoenen of biker boots onder te dragen. Persoonlijk ga ik vaak voor het laatste, maar alle combinaties zijn geweldig! Is het best zonnig weer? Draag de jurk dan losjes en stap in een paar sandalen, en je hebt de perfecte zomerlook. Daarnaast kan de stof van zo’n blousejurk veel doen voor de look. Terwijl een satijnen of blouse-achtige stof een chique uitstraling geeft, creëer je met een denim stof juist een casual outfit!

Lees ook