1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: 10 basics die iedere vrouw in haar kledingkast moet hebben

Musthaves: 10 basics die iedere vrouw in haar kledingkast moet hebben

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 07 Juni 2022 | 08:41


Basics zijn het belangrijkste onderdeel van een garderobe. Ze moeten volgens modeontwerper Michael Kors zelfs 70% uitmaken van je kledingkast. Met deze 10 key items kun je eindeloos variëren en combineren – en zie je er altijd fashionable uit.

Wedden dat je al een paar items in je kast hebt liggen?

1. Een witte blouse

Een witte blouse is onmisbaar in een kledingkast van een vrouw. Of je nou een zakelijke bespreking hebt of hem wil dragen naar een festival met een baggy jeans – een witte blouse doet het altijd goed. We love good essentials!

2. Een zwarte blazer

Een zwarte blazer kan absoluut niet in je kledingkast ontbreken. Draag hem naar je werk met een zwarte pantalon of combineer hem met een glitterjurk als je uitgaat. Ga voor een stoere oversized blazer om erbij te lopen volgens de laatste trends.

3. De trenchcoat

Wie is er nou niet verliefd op deze jas? Een trenchcoat is tijdloos, klassiek en zo ontzettend stijlvol. Of je het nou met een chique cocktailjurkje draagt of met een vintage spijkerbroek – de trenchcoat fleurt elke outfit op.

4. Little black dress

De Little Black Dress, oftewel het korte zwarte jurkje. Misschien wel het meest populairste jurkje ter wereld. Want als je als jurkje een eigen afkorting hebt, dan kun je toch wel stellen dat je het gemaakt hebt, nietwaar? Dit jurkje is het simpele bewijs dat simpel, basic en zwart ontzettend stijlvol kan zijn. Laat je inspireren door deze paar fantastische LBD’s.

5. Sneakers

Of je ze nou casual draagt onder een broek of stylish onder een jurk: sneakers doen het altijd goed. Ook niet geheel onbelangrijk: ze lopen heerlijk. Vraag je je af hoe je je favoriete paar sneakers het beste stijlt onder een jurkje? Lees dan hier hoe je sneakers onder een jurkje draagt!

6. Een spijkerbroek

Een goede spijkerbroek is ook een onmisbaar item in je kledingkast. Het is misschien even goed zoeken, maar als je er eentje hebt – ben je een gelukkig mens. Dit kledingstuk is namelijk overal mee te combineren en zit heerlijk. We love it!

7. Een shopper

Wat is een vrouw zonder tas? Juist – bijna niets. Van tampons tot een portemonnee, van een lipgloss naar een wereldkaart. Vrouwen nemen ontzettend veel mee. Hiervoor heb je een goede tas nodig! Zorg daarom voor een leuke shopper. Tip: ga voor een beige of zwarte variant. Die passen echt overal bij!

8. Pumps

Pumps. Moeten we hier nog eigenlijk een uitleg schrijven waarom een paar mooie hakken in elke vrouwelijke kledingkast moeten staan?! Nee. You know, we know. Combineer hem deze zomer met een fris zomerjurkje en je maakt een verpletterende indruk.

9. Een coltrui

Helemaal voor de inwoners van het koude kikkerlandje: een coltrui is soms je beste vriend. Zelfs in de zomer. Een coltrui is leuk om te combineren met een blazer of te dragen onder een jurkje. We zijn daarom ook groot fan van deze essentials. Hallo, fashionista!

10. Oorbellen

As last, but not least: een paar oorbellen! Het liefst echt van die grote statement pieces. Hiermee geef je elke outfit een sprankelende touch – letterlijk én figuurlijk. You rock it girl!

Lees ook