1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthave: de Schotse ruit

Musthave: de Schotse ruit

Door Merel Van Hees - Zondag 28 September 2014 | 10:00

De schotse ruit – of wel tartan in vakjargon – is al jaren een bekend patroontje in de fashion wereld. Ook dit najaar hangen de winkels weer vol met deze ruit. Van broeken en rokken tot jurkjes, de schotse ruit wordt dit seizoen voor werkelijk alles gebruikt.

Vroeger – denk aan de grunge tijd– deed het patroontje ons voornamelijk denken aan de rock-stijl. Maar dat is volkomen verleden tijd want ook tijdens de fashionshows van Marc Jacobs en Tommy Hilfiger werden we meegesleurd in de Schotse wereld. Vooral de rood-zwarte ruit zagen we veel voorbij komen.

Combineren
De schotse ruit blijft een gewaagde look en kun je niet overal mee combineren, het wordt namelijk al snel oubollig gevonden. Maar dit patroon kun je zelf zo stijlvol maken als je wil. Combineer je jurkje met high heels of hoge laarzen om een verleidelijke look te creëren of ga voor stoer met biker boots.

Wat ook een perfecte combinatie is, is de combinatie met denim. Met spijkergoed word je look more fashionable. Maar niet iedereen kan deze look aan, hier moet je wel wat meer pit voor hebben. En? Hoe combineer jij deze trend? Wij hebben voor jullie alvast de leukste tartan jurkjes uitgezocht!

Wist je dat…
* Een tartan een geruite, wollen stof is waar de Schotse kilt van wordt gemaakt.
* Tartan afstamt van het Franse woord ‘tiretaine’, dat een soort wol aanduidt.

Tartan | Jurkjes.nl

Van links naar rechts: s.Oliver € 28 | Dorothy Perkins € 39 | Esprit € 59,96 | Yes Or No € 29,99

Lees ook