1. Home
  2. Inspiratie
  3. Moederdagtips: 12 dingen die je écht eens met je moeder moet doen

Moederdagtips: 12 dingen die je écht eens met je moeder moet doen

Door Britte Kramer - Zondag 04 Mei 2014 | 10:18

Moederdag 2014

Deze Moederdag (zondag 11 mei) ontwijken we de standaard spa’s, high teas en restaurants. We gaan de mama’s eens een keer écht verrassen. Jurkjes.nl verzamelde 12 Moederdagtips voor je, die ervoor zorgen dat jullie elkaar nog beter leren kennen, en die ook nog eens onvergetelijke herinneringen opleveren. Hier zijn ze: 12 dingen die je nog nooit met je moeder gedaan hebt, maar écht eens zou moeten doen. 

1. Foto remake
Kies een mooie foto van haar uit toen ze jouw leeftijd had, ga op jacht naar dezelfde soort kleding en eenzelfde omgeving, doe je haar net als het hare en laat de foto namaken (door haarzelf of een professional).

2. Interview over haar
Interview haar over haar leven, en neem het op. Of werk het uit en maak er een heuse biografie van, mooi vormgegeven en al.

3. Interview over jou
Dit kun je ook doen met jouw jeugd als onderwerp. Ze weet vast dingen op te rakelen die jij allang vergeten was (bewust of onbewust). Geheugensteuntje nodig? Pak oude fotoalbums erbij – dat verveelt nooit.

4. Muziek
Houd een muziekdag. Regel een platenspeler, pak haar doos met LP’s van zolder en luister naar al haar tophits van toen. Als herinnering kun je de nummers ook meteen downloaden en er een verzamelcd van maken.

5. Afscheid
Misschien wat luguber, en je wilt er stiekem ook echt niet aan denken, maar het kan heel mooi zijn om een moment te creëren om haar begrafeniswensen door te spreken. Welke liedjes zou ze willen horen? Wat hoopt ze dat mensen over haar zullen zeggen? Hoe moet alles eruit zien, en wil ze koffie en cake of liever een champagnefestijn met chocoladefontein?

6. Metamorfose: kleding
Ga samen shoppen en style elkaar, helemaal naar eigen idee. (Kopen hoeft natuurlijk niet, een fotoverslag maken wel.)

7. Metamorfose: make-up
Doe elkaars haar en make-up. Ook hier weer: helemaal naar eigen smaak. De spiegel mag pas tevoorschijn komen als het helemaal klaar is.

8. Handlezer
Maak een afspraak bij een handlezer. Of je er nu in gelooft of niet, het is sowieso een leuk avontuur samen en garandeert een boel nieuwe gespreksonderwerpen voor daarna. Met verplicht glas wijn. En, geef toe: toch grappig om te zien in hoeverre jullie lijnen overeen komen!

9. Met vrienden
Organiseer een ‘moedersdag’ met een groep vrienden; met allerlei spelletjes, een quiz en wat al niet meer, en nodig al jullie moeders tegelijkertijd uit. Als jullie een beetje op de mama’s lijken dan moet het tussen hen onderling ook wel klikken, toch?

10. Meelopen
Neem haar een dag mee in jouw leven en andersom. Ga mee naar elkaars werk, ontmoet elkaars vrienden, neem haar mee naar je stamkroeg en kruip aan het einde van de dag, for old times sake, gezellig bij haar in bed.

11. Stadsarchief en stamboom
Maak een uitstapje richting stadsarchief en pluis samen haar stamboom uit. Ga diezelfde dag nog naar plekken waar zij, haar ouders of voorouders gewoond hebben.

12. Kookfeest
Culinair feest: kook jullie lievelingsgerechtjes voor elkaar en schrijf al haar succesrecepten op, zodat je ze kunt bundelen tot een mooi, persoonlijk kookboek.

Lees ook