1. Home
  2. Inspiratie
  3. De modetrends voor 2014!

De modetrends voor 2014!

Door Shelley Beekman - Maandag 30 December 2013 | 16:15

trends 2014

Nu het einde van het jaar in zicht is (nog één nachtje!) is het tijd om alvast een frisse blik op de toekomst te werpen. De fashionshows zijn allemaal geweest en binnenkort hangen de winkels weer vol met nieuwe collecties. Om je alvast een beetje voor te bereiden op volgend jaar, hebben we een trendreport met dé modetrends voor 2014!

 

Flowerpower

Bloemenprints, accessoires en ook de welbekende bloemenkrans voor in het haar. We zien het allemaal komend jaar weer voorbij komen en misschien nog wel een tikkeltje erger dan afgelopen jaar. Dus laat je inner hippie los en tover jezelf om in een bloemen koningin!

Roze

We zagen deze winter al wat waaghalzen met een zacht roze wollen jas voorbij komen, maar zeker in de lente en zomer gaan we nog veel meer van deze frisse orchidee roze kleur terug zien. Blouses, rokjes en zelfs ballerina’s in deze tint mogen niet in je kast ontbreken.

Crop-tops

Love it or hate it. De crop-tops – oftewel, naveltruitjes – blijven ook dit seizoen nog hartstikke hot. Misschien dat deze trend niet voor elk figuur is weggelegd, toch kan het ook heel mooi staan. Combineer je crop-top met een hoge taille rok als je er niet zeker van bent of jouw buikje naveltrui proof is.

Van mini tot midi

Komend jaar zijn de rokjes óf inieminie kort óf juist tot op de knie en daarmee midi. De hele lange rokken kunnen nog wel, maar zijn niet meer toonaangevend. Wij zijn in ieder geval al dol op de midi trend, denk een beetje jaren ‘50, vrouwelijk maar niet tè sexy.

Flats

Waren vorig jaar de torenhoge stiletto’s nog overal te zien, dit jaar kunnen we ons hart ophalen. Platte schoenen zijn het helemaal! Dus kom maar op met die comfortabele sandaaltjes, slippers of elegante loafers. We zijn er klaar voor!

YOLO & Hashtag

Werden we dit jaar al doodgegooid met truien met de tekst: ‘YOLO’ of ‘#SELFIE’, gaan we daar volgend jaar nog even mee door. Dit keer zijn het niet alleen truien, maar ook broeken, rokken en statement kettingen die onderworpen worden aan de quote-hype.

Het is natuurlijk aan jezelf hoe je deze trends oppikt en mixed and matcht met je eigen stijl. Wij kunnen niet wachten tot we onze platte sandaaltjes voor het eerst aan mogen trekken en de dikke truien in de kast kunnen verdwijnen. Voor nu laten we het vuurwerk knallen en spetteren we het nieuwe jaar in!

Iedereen een hele fijne jaarwisseling gewenst!

 

bron beeld: lookbook.nu

Lees ook