1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn dé modetrends van herfst 2022

Dit zijn dé modetrends van herfst 2022

Door Quirine Brouwer - Donderdag 25 Augustus 2022 | 13:18

modetrends herfst 2022

Momenteel zitten we nog volop in hittegolven en nazomer, maar eerlijk is eerlijk: ons modehart gaat van het vooruitzicht van herfst toch echt harder kloppen. Vooral bij het zien van de modetrends van herfst 2022.

 Een aantal trends kennen we al van de zomer, maar worden nu in een warm jasje gehesen.

Maxirokken en -jurken

Zwieren doen we niet alleen in de zomer dit jaar, want de lange rokken en jurken gaan we ook in de herfst nog overal zien. Op verschillende runways , waaronder die van Yves Saint Laurent en Louis Vuitton, waren de mooiste maxirokken en -jurken te zien. In de herfst draag je ze met een kort bikerjack of juist met een lange jas die tot over de knieën valt. Is het koud buiten? Dan zorg je voor extra warmte met een legging of hoge laarzen. Zie je toch niks van.

Korsetten

Het was misschien wel een van de populairste trends van deze zomer: de korsetten. En we hoeven nog geen afscheid te nemen van de renaissancetijden. Ook in de herfst dragen we de korsetten door. Over een lange jurk, met een blouse eronder, of zelfs over een blazer: het kan allemaal. Waar de korsetten in de zomer vooral romantisch en lieflijk waren, worden het in de herfst stoere en soms zelfs futuristische of artistieke exemplaren.

Bollende mouwen en schoudervulling

Het silhouet wordt deze herfst breed, breder, breedst met bollende coconmouwen in jaren ’30 stijl en brede schouders zoals de jaren ‘80. Het geeft een gestructureerde, elegante vorm en zorgt ervoor dat een simpele outfit opvalt: niemand kan zo meer om je heen.

Glanzend en sprookjesachtig

Nu leken de korsetten al regelrecht uit een sprookje te komen, er wordt in het najaar nog meer inspiratie gehaald uit sprookjesachtige stoffen en materialen. Zo gaan we veel glanzende, glimmende en iriserende outfits zien. Denk aan juwelen, kralen, pailletten en glanzende stoffen. Het liefst in pastelkleuren: het geheel doet een beetje denken aan onze zeemeermin fantasieën van vroeger.

Strikken

Ook niet te missen tijdens de modeshows voor najaar 2022 waren de strikken. Hoe meer strikken, hoe beter, lijkt het credo voor deze herfst. Ze zitten op mouwen, schouders, de borst of gewoon over de gehele jurk. Vrouwelijk én speels.

Aaibare materialen

In de herfst kunnen we ook weer comfortabele, zachte knitwear dragen. En dit jaar wordt het zachter en pluiziger dan ooit. Mohair en pluizige wol worden de stoffen van dit najaar – er is zelf gevilte stof op de runways gespot. Het knuffelgehalte is hoog, zo lang het maar allemaal faux is. Want bont, dat kan anno 2022 echt niet meer.

Lees ook