1. Home
  2. Inspiratie
  3. De maxi jurk: puur zomers geluk

De maxi jurk: puur zomers geluk

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 18 Augustus 2016 | 09:57

Een maxi jurk mag dan wel lang zijn, niks schreeuwt overtuigender dat het tijd is om naar het strand te gaan – of met een wijntje op het terras te zitten – dan een jurk tot aan je enkels. Vreemd, zul je denken, maar geloof ons: het dragen van een maxi jurk staat garant voor een intens zomergevoel.

maxi jurk

Altijd goed
Stranddagje? Bruiloft? Feestje? De maxi jurk is jouw antwoord. Want dat is nou precies het fijne van die maxi jurken: ze kunnen altijd en op elke gelegenheid. Ze zijn zowel chic als casual en zelfs als het er buiten niet bepaald uit ziet alsof je op een tropisch eiland zit, kun je die mood zelf creëren met een vrolijk gebloemd exemplaar of eentje in een felle kleur. Zonder dat je gelijk voor gek verklaard wordt met je blote benen. Ideaal! Dus als je nog niet zo ver was, dan wordt het nu toch echt tijd om de voordelen van de lange jurk onder ogen te gaan zien.

Genoeg!
Dat zijn er namelijk genoeg. In vergelijking met een kort jurkje zit het namelijk supercomfortabel. Alsof je benen omhuld worden door een zacht dekentje. Ook kun je je scheermes een dagje laten liggen, want hé, je benen blijven toch bedekt. En wat dacht je van jouw lekker warme benen als het weer ‘s avonds volledig omslaat, zoals natuurlijk nóóit gebeurt in Nederland? Juist. Daar vallen oppervlakkige nadelen (denk aan fiets-issues, die trouwens hartstikke op te lossen zijn) helemaal bij in het niet.

Waar te vinden?
Overgehaald? Dat dachten wij wel. Over naar de volgende stap: waar vind je jouw allerfijnste, zonnigste maxi jurk? Een goede blik op het aanbod van ASOS, Happy Size en Boohoo levert je al een heleboel moois op.

Bekijk hier het aanbod maxi jurken en lange jurken!

Beeld: Free People

Lees ook