1. Home
  2. Inspiratie
  3. Welke lengte jurkje past het best bij jouw lichaamstype?

Welke lengte jurkje past het best bij jouw lichaamstype?

Door Quirine Brouwer - Donderdag 13 Januari 2022 | 12:21

 

Korte jurkjes, lange jurkjes, halflange jurkjes: wij zijn er allemaal dol op. En wist je dat je de lengte van een jurkje ook heel makkelijk in kunt zetten om jouw lichaam nóg beter uit te laten komen?

We geven je alle ins and outs wat betreft verschillende jurklengtes.

Welke lengtes zijn er?

Mini, midi, maxi… er zijn nogal wat verschillende lengtes en soms is het lastig om uit elkaar te houden wat de termen nu precies betekenen. Daarom hier een handig overzicht.

Tuniek: een tuniek is eigenlijk een langer shirt die tot net onder de billen valt. Voor vrouwen korter dan 1,64 is deze vaak prima als jurk te dragen, voor alle lengtes daarboven wordt dit érg kort. In dat geval kun je deze beter met een dikke legging of broek dragen.

Mini: een mini-jurk heeft een lengte die ongeveer tot halverwege de dijen komt.

Midi: een midi-jurk valt tot halverwege de benen, dus tot de knieën of net iets daaronder.

Maxi: een maxi-jurk heeft, zoals de naam doet vermoeden, de maximale lengte en valt dus tot de grond.

De beste lengte voor jouw figuur

Omgekeerde driehoek/aardbei: mini

Als jij brede schouders hebt en smalle heupen, komt de aandacht al snel op jouw bovenlichaam te liggen. Trek die aandacht naar je benen door jurkjes met een mini-lengte te dragen, het liefst een met veel volume aan de onderkant.

Zandloperfiguur: midi

Als jij brede schouders, een smalle taille en brede heupen hebt, dan kun je veel hebben, vooral als het kledingstuk een aansluitende taille heeft. Toch komt jouw figuur het allermooiste uit met een aansluitende midi-lengte.  Omdat jouw figuur bekendstaat als sexy, kan een mini-jurkje dit extra benadrukken, dus dat is iets om in je achterhoofd te houden.

Recht figuur: maxi of mini

Als jij smalle heupen, een brede taille en smalle schouders hebt, dan kan een midi-lengte jou wat hoekig maken. Jouw figuur benadruk je een stuk beter met een mini-jurkje of maxi-jurk, vooral als deze in a-lijn vorm lopen.

Appelfiguur: mini

Een appelfiguur heeft een bredere taille dan heupen en schouders. De beste roklengte die hierbij past is de mini-lengte zodat de aandacht naar jouw benen getrokken wordt en je extra lengte creëert.

Peerfiguur: maxi

Bij een peerfiguur heb je brede heupen en smalle schouders. Omdat jouw benen en billen in verhouding voller zijn dan de bovenkant van je lichaam, staat een maxi-jurk bij jou het mooiste. Dit zorgt voor balans in je figuur.

Jouw lengte

Hoe lang jij bent, kan ook nog van invloed zijn op welke lengte rok jou het beste staat. Zo kun je als je wat korter bent beter geen midi-lengte jurk dragen. Deze geeft de illusie van kortere benen en doet je dus nog korter lijken. Bij een mini- en maxi-lengte leg je juist de nadruk op de verticale lijn en lijk je langer. Wanneer je zelf al langer bent, staan lange en midi-rokken jou het beste. Een mini-lengte kun je ook heel goed hebben, maar kan ook de verhoudingen uit balans brengen als je lange benen hebt.

 

Lees ook