1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kerstshoppen in Antwerpen

Kerstshoppen in Antwerpen

Door Shelley Beekman - Maandag 18 November 2013 | 14:39

kerstshoppen in antwerpen

Een leuk weekendje weg hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Voor de leukste kerstmarktjes en beste winkels kun je ook gewoon naar Antwerpen. Rond de feestdagen is Antwerpen omgetoverd in een middeleeuws kerstdorpje met duizenden kerstlichtjes. Afgelopen weekend heb ik daar een super tijd gehad en daarom heb ik een aantal leuke doe-tips voor als je gaat kerstshoppen in Antwerpen.

De reis

Met de trein ben je binnen een paar uur in de Belgische kerststad. Een treinkaartje kan best prijzig zijn, maar er zijn vaak acties en kortingen. Daarvoor moet je gewoon even de kortingspagina’s in de gaten houden. Let wel op dat je nog een kaartje voor over de grens moet kopen, dit kost tussen de 4 – 8 euro. Een goedkoper alternatief is de bus, met Eurolines kan je bijvoorbeeld al voor 8 euro retour naar Antwerpen.

Must-eat

België is natuurlijk onder andere beroemd voor zijn Vlaamse frieten. Op elke hoek van de straat vindt je dan ook friet tentjes met deze lekkere snack. Mijn persoonlijke favoriet is patatzaakje: Frituur! Je vindt deze aan je linkerhand als je vanaf het station naar de Meir loopt.

Een andere echte must-eat is de Luikse wafel en natuurlijk moet deze wel met slagroom gegeten worden! Op het centraal station vind je vlakbij de ingang de lekkerste wafelkraam, bovendien is het station zelf ook zeker een kijkje waard.

Cultuur freaks

Het is een eindje lopen, maar  het museum aan de stroom (MAS) loont zeker de moeite. Een prachtig uitzicht over de hele stad en ook nog eens heel veel mooie tentoonstellingen. Het MAS beschikt over een reusachtige verzameling kunstschatten die lang niet allemaal tentoongesteld kunnen worden, maar ze geven de bezoekers wél een kijkje in het opslag depot. Geniet ook van een lekker hapje en drankje in café Storm op de beganegrond.

Da Giovanni

Ben je na een lange dag shoppen uitgehongerd, maar wil je niet te veel betalen voor een goede maaltijd? Dan is Da Giovanni echt de perfecte plek. Ze hebben hier heerlijke Italiaanse gerechten voor een spotprijsje. Behalve goedkoop, is het eten ook nog eens heerlijk. In het restaurant heerst een knusse, huiselijke sfeer en het personeel is ook super vriendelijk -en knap ;)-

Kerstmarkt

Nu was ik dit jaar net te vroeg, maar vanaf 7 december staat in Antwerpen weer de super gezellige kerstmarkt. De sfeervolle kraampjes zijn dan weer gevuld met de leukste hebbedingetjes die perfect onder de kerstboom kunnen. Ook is er elk jaar een schaatsbaan waar je even lekker in actie kunt komen tussen het winkelen door.

Behalve een weekendje weg, kun je ook een dagje naar Antwerpen gaan. De stad is in ieder geval ontzettend leuk en er valt genoeg te beleven bij onze zuiderburen. Bovendien geeft België ook veel studentenkorting bij winkels, musea en restaurants.

Bron beeld: mas.be & kerstmarkt-antwerpen.nl

Lees ook