1. Home
  2. Inspiratie
  3. De lente is in aantocht: dit zijn de mooiste jurkjes voor voorjaar 2022

De lente is in aantocht: dit zijn de mooiste jurkjes voor voorjaar 2022

Door Quirine Brouwer - Dinsdag 01 Februari 2022 | 16:35

jurkjes voorjaar

Het is niet te geloven, maar het voorjaar is alweer in aantocht. Na deze natte, grijze winter wil je maar een ding: kleur en vrolijkheid, ook in je garderobe! We zetten de trends en leukste jurkjes van dit voorjaar op een rij.

Kort, korter, kortst

Dit jaar komt de minirok – of eigenlijk microrok – uit de jaren negentig weer in beeld. Het is erg kort en heeft meestal een lage taille. Maar mocht je je niet comfortabel voelen in een outfit waar je billen nog maar nét in bedekt zijn, dan kun je natuurlijk ook voor een iets langer exemplaar gaan. Ook kun je een fietsbroekje of korte legging onder je rokje dragen om te voorkomen dat alles zichtbaar is bij een windvlaag op de fiets.

Preppy plooirokken

Deze lente zijn ook sportieve outfits a la prinses Diana weer terug. Denk hierbij aan tennisjurkjes en collegetruien. Preppy én comfortabel, en perfect voor in het voorjaar door de lichte kleuren als wit, beige en pastel. Ga voor jurkjes met plooirokken en v-halslijnen.

Elegant en minimalistisch

Luxe stoffen zoals satijn en linnen zorgen dit voorjaar voor een elegante look. De jurken worden minimalistisch: weinig poespas, flatteuze vormen en lijnen en monochrome kleuren. Maak de look af met een paar mooie sieraden. Die kun je ook simpel houden, of je kunt juist echt voor een statement gaan.

Maritiem

Blauw, wit en rood én streepjes: ieder voorjaar komt de maritieme trend weer terug en ieder voorjaar zijn we er dol op. Het schreeuwt zomer en staat iedereen goed. Als je voor een jurk met streepjes gaat, dan kun je de look helemaal afmaken met een rood sjaaltje, om je nek of in je haar. Dit voorjaar komt er nog een twist op deze trend, met niet alleen de maritieme streepjesprint, maar ook prints uit de zee: vissen, schelpen, golven en meer.

De trendkleuren: zeegroen, knalroze, mango-oranje

Ieder voorjaar komen de zomerse tinten weer in de winkels te hangen. Toch zien we van bepaalde kleuren soms meer dan normaal. In 2022 worden dat zeegroen, knalroze en mango-oranje. Het groen is goed te combineren met aardse tinten. Knalroze mag je ‘colorblocken’: combineren met andere felle kleuren als geel, blauw, rood of groen. Mango-oranje is een zachte oranje die neigt naar pastel, en heeft een positieve en zomerse uitstraling.

Lees ook