1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes voor lange vrouwen: zo kies je het juiste exemplaar

Jurkjes voor lange vrouwen: zo kies je het juiste exemplaar

Door Ilse.bloemendal - Donderdag 16 Februari 2023 | 09:29

Het vinden van een geschikt jurkje kan voor lange vrouwen uitdagend zijn. Veel jurkjes zijn te kort of benadrukken juist de lengte. Ben je een lange vrouw en op zoek naar een geschikt jurkje? Laat je dan inspireren door deze onderstaande tips. 

Strakke en losse jurken: wat is het verschil?

Ben je lang? Dan weet je het als geen ander: een strakke jurk accentueert je slanke figuur en laat je langer lijken. Dit kan super mooi zijn. Wil je een speelse twist geven? Maak horizontale plooien in de jurk, door de jurk wat naar boven te trekken. Maar als je de nadruk liever op je lengte legt, zijn losse of oversized jurken een goede keuze. De losse stof onderbreekt de strakke lengte-lijnen en geeft je een speelse look!

Ga jij voor een mini, midi of maxi dress? Dit zijn de verschillen!

Een kort jurkje laat meer van je benen zien, wat hen langer lijken te maken. Mini-jurkjes kunnen echter bij een lange vrouw al snel te veel op een lang shirt lijken, dus worden niet aangeraden. Voor een elegant en vrouwelijk uiterlijk, ga dan voor midi-jurken tot op de knie of vrolijke maxi-jurken.

Lange vrouwen: effen jurken of print jurken beter?

Veel lange vrouwen vragen zich af of een effen of print jurk mooier staat. Een patroon doorbreekt de verticale lijnen van het lichaam. Drukke en opvallende prints hebben hier het grootste effect. Als je korter wilt lijken, zijn dieren- en jungleprints een leuke optie. Effen kleding en kleding met verticale strepen maken je juist langer. Als je graag je lengte accentueert, is een strak effen jurkje de juiste keuze.

Het verschil tussen jurkjes met laagjes en jurkjes met plooien

Een jurk met horizontale laagjes verkort het lichaam door de extra horizontale lijnen in de stof en verleent meer aandacht aan de benen, waardoor eventuele buikproblemen verdwijnen. Aan de andere kant verlengen jurkjes met plooien (ook wel plissé jurken genoemd) het lichaam door hun verticale plooien die extra verticale lijnen in de jurk creëren.

Jurkjes die smaller zijn in de taille staan prachtig bij lange vrouwen

Stijlvolle wikkeljurken zijn beschikbaar in zowel losse als strakke stijlen. Als je jezelf korter wilt laten lijken, is een losse strikjurk perfect. De strik voegt een extra horizontale lijn toe aan je taille, waardoor je extra taille krijgt en ook minder lang overkomt. Strakke strikjurken benadrukken juist je lengte, maar zijn ook elegant voor feestelijke gelegenheden. Met een tailleriem kun je hetzelfde effect creëren. Draag hem op een jurk of op een plooirok en je bent direct fashionable!

 

Een langer en slanker silhouet met deze jurkjes

  • Maxi-jurken met een hoge taille of een empire taille
  • Jurken met een verticale streep of patroon
  • Jurken met een V-hals
  • Jurken met een getailleerde of aansluitende pasvorm

Voor wat voor jurkje ga jij? 

Lees ook