1. Home
  2. Inspiratie
  3. In deze jurkjes reis je comfortabel én in stijl

In deze jurkjes reis je comfortabel én in stijl

Door Quirine Brouwer - Maandag 18 Juli 2022 | 10:52

jurkjes reis

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk wel een beetje comfortabel in het vliegtuig, de trein of de auto zitten. Maar je wilt er óók meteen stralend uitzien als je op je zonnige bestemming aankomt. Geen zorgen, met deze jurkjes sla je twee vliegen in een klap.

Zon, zee, strand: jij bent er klaar voor!

Comfortabele stoffen

Wat misschien wel het belangrijkste is bij het uitkiezen van een comfortabele outfit, is het kiezen van de juiste stof. Sommige stoffen zijn soepeler en comfortabeler dan andere. En ook niet geheel onbelangrijk: sommige stoffen kreuken sneller dan andere. Je wil natuurlijk niet dat je een paar uur in het vliegtuig zit en vervolgens volledig verfrommeld naar buiten stapt. Daarom hebben wij op een rij gezet welke stoffen de beste keuzes zijn om in te reizen.

  • Elastaan: elastaan wordt vaak gebruikt in combinatie met andere stoffen en is heerlijk zacht, rekbaar én kreukvrij.
  • Katoen: katoen is luchtig. Het ademt goed en daarom zul je hier niet snel zweterig in worden. Wel zo fijn als je ineens in de brandende Spaanse zon staat. Ook kreukt katoen niet heel erg en rekt het mee.
  • Linnen: linnen is de meest luchtige stof om in de zomer te dragen. Het enige nadeel? Het kan wel kreuken en is ook niet heel rekbaar.

Stoffen die je beter kunt vermijden zijn spijkerstof (dit is erg stijf en droogt niet snel) en polyester (dit ademt niet en kan dus snel zweterig aanvoelen).

Lang of kort?

Daarnaast kun je natuurlijk besluiten of je voor een mini, midi of maxi-lengte gaat. Mini kan in een voertuig wellicht wat oncomfortabel voelen omdat je alleen netjes rechtop met de benen bij elkaar kunt zitten (als je je medepassagiers niet wil shockeren, natuurlijk). Maxi kan daarentegen ook onhandig zijn met het in- en uitstappen of naar het toilet gaan. Daarom is midi onze favoriete lengte voor het reizen. Comfortabel, luchtig, en toch bedekkend.

Temperatuurverschillen

Is het op je bestemming een stuk warmer dan hier? Dan is het kiezen van een outfit best lastig. Kleed je je op het Nederlandse weer of op het warme weer van het vakantieland? Ook daar is een handige oplossing voor: werken met lagen! Draag je favoriete jurk die lekker zit, en draag hier een vestje, trui of jasje overheen. Deze kun je dan altijd uittrekken wanneer je het warm krijgt, zonder dat je je om hoeft te kleden.

Inspiratie nodig?

Ben je nog op zoek naar het perfecte jurkje voor jouw reis? Wij hebben onze favoriete, comfortabele én zomerse jurkjes voor je op een rij gezet.

Lees ook