1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes om te combineren met je favoriete bikercoat

Jurkjes om te combineren met je favoriete bikercoat

Door Yvonne Floor - Zondag 12 Februari 2023 | 09:56

Voor een stoere look hebben we allemaal een leren jas of bikercoat in onze kast hangen. Meestal dragen we jeans of een lange broek eronder. Maar veel leuker is het nog om stoer te combineren met ultiem vrouwelijk. Wat voor jurkjes dragen we onder een bikercoat?

Mini

Minijurkjes en een bikercoat zijn de ultieme combinatie. Een kort strak minijurkje, een maillot, lange suède laarzen met hippe plateauzolen combineren heel mooi met een bikercoat. Heb je geen geld voor een nieuwe bikercoat? Ga naar een vintagewinkel of vlooienmarkt. Er is niks zo stoer als een (mooi) gedragen exemplaar. Ben je dan toch in een vintage winkel, koop dan meteen een paar cowboylaarzen voor onder je jurkje. Ben je iets voller? Combineer de look dan met stiletto’s. Bij veel vintage winkels verkopen ze ook leren handschoenen, mutsen en petjes (van wol). Past ook heel goed bij deze outfit!

Laagjes look

Wat ook goed combineert met een bikercoat is een laagjes look. Draag een lange, elegante blouse over een wollen jurkje (dat iets langer is dan de bikercoat) en draag de jas er overheen. Een witte blouse over een asymmetrische leren jurkje combineert ook goed met een bikercoat. Draag er lange, leren laarzen onder. Ook leuk: draag een mini tuniekjurk met bloemenprint en asymmetrische zoom onder de bikercoat. Draag een vestje over de jurk als het wat kouder wordt voor je je (biker)coat aantrekt.

Sexy en gekleed

Heb je een date en zoek je een supersexy, maar toch geklede look? Een beige wollen jurkje met col en een mooie ceintuur doet wonderen onder een bikercoat. Heb je daarna een zakelijke afspraak? Combineer het met een (beige) vintage leren zakenkoffertje. Houd de kleuren basic: zwart met beige of zwart met wit.

Maxi

Houd je niet van mini of kleedt een maxi jurk beter af? Combineer dan een midi of maxi wollen jurkje en bikercoat met enkellaarsjes met stilettohakken. Voor een bohemien look kies je voor een midi of maxi jurk met bloemetjes of een ander opvallend motief. Houd de rest basic. Maak de look af met lange, opvallende oorbellen.

Lees ook