1. Home
  2. Inspiratie
  3. Met deze jurkjes maak je een verpletterende indruk op je date

Met deze jurkjes maak je een verpletterende indruk op je date

Door Ilse.bloemendal - Maandag 30 Januari 2023 | 12:18

Heb je een date op de planning staan? Whaa, spannend! De eerste indruk maak je maar één keer. Deze moet dus goed zijn! Wist je dat deze al binnen een paar seconden gevormd is? Uit onderzoek blijkt dat een jurk dé beste kledingkeus is voor een eerste date. Maar wat voor een is er dan goed? Hier zijn enkele tips voor jurken die geschikt zijn voor een eerste date:

  1. Kies voor een jurk die past bij de gelegenheid. Als het een casual date is, ga dan voor iets gemakkelijks en comfortabel. Zo is een lange maxi dress een aanrader als je een gaat golven. Als het een formele date is, kies dan voor iets formelers. Voor een diner is een strakke bodycon super sexy.
  2. Zorg voor een balans tussen sexy en professioneel. Je wilt je aantrekkelijk voelen, maar je wilt ook respectvol overkomen. Vermijd enorme decolletés zoals diepe v-hals jurken. Wil je echt indruk maken op je date? Ga dan voor een glitterjurk.
  3. Kies voor een jurk die past bij je figuur. Als je bijvoorbeeld een appelvormige figuur hebt, kies dan voor een jurk die accentueert je taille en verbergt je heupen. Heb je hier wat hulp bij nodig? Ontdek dan hier wat voor jurken er mooi staan voor elk figuur.
  4. Ga voor een jurk die in jouw kleuren past. Dit zorgt ervoor dat je er nog aantrekkelijker uitziet. Je weet waarschijnlijk zelf wel welke kleuren jou goed staan. Toch nog wat stijladvies nodig? Volg dan eens een kledingworkshop. Een leuk uitje voor je vriendinnen, en je gaat met een heleboel inspiratie naar huis.
  5. Zorg dat je je op je gemak voelt in de jurk die je kiest. Als je je onzeker voelt in wat je aanhebt, zul je dat uitstralen en dat kan een negatieve invloed hebben op de date. Die oh zo mooie jurk die verschrikkelijk zit? Thuislaten. Comfy = the key!

Onthoud dat de meest belangrijke factor op een eerste date is dat je jezelf bent en dat je je op je gemak voelt. Kies dus voor een jurk die bij je past en die je helpt om je zelfverzekerd te voelen!

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze feestjurkjes. Je hebt immers een date – dat moet gevierd worden!

Lees ook