1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkentrends die we liever heel snel vergeten

Jurkentrends die we liever heel snel vergeten

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 10 Augustus 2016 | 17:31

Trends komen en gaan. Maar sommige trends, tja, die zou je het liefst verbannen naar een duister hoekje in je geheugen waar nooit herinneringen uit worden opgehaald. Typisch gevalletje WDIDIG (Waarom Droeg Ik Dat In Godsnaam). Toen leek het zo ontzettend cool, maar als je nu foto’s terug ziet schaam je je kapot. Helaas, het kwaad is al geschied, en alles wat we nu nog kunnen doen is ervan leren. Deze trends mogen namelijk nóóit meer terugkomen. 

lelijke trends jurken

Korte leggings onder jurkjes
Ergens in de jaren ‘00 bedacht iemand ineens dat een legging tot op de knie leuk staat onder een jurkje. Maar een jurk is juist vrouwelijk, zomers en volwassen, en zo’n korte legging neemt dat alles in één keer weg. Bovendien lijkt het alsof je benen zijn afgezaagd. Tenzij je benen wit zijn en je legging ook, maar witte leggings, da’s weer een compleet ander hoofdstuk. En als je zomerjurk eigenlijk net iets te kort is, wordt hij heus niet langer als je er een legging onder draagt. We zien nog steeds je billen. Niet meer doen!

Laagjesjurk
Ja, ook hier werden een hoop missers gemaakt. Zo’n jurk die bijna volledig uit laagjes bestond, waardoor elke mogelijkheid van je figuur om zich te laten zien onmogelijk werd. Wil je juist niet je lichaam laten zien en klinkt zo’n laagjesjurk als hét item om je rondingen mee te verbloemen? Helaas: zo werkt ’t dus niet. Niemand knapt op van zoveel (onnodig) extra volume. Kortom: de ultieme verlies-verliessituatie.

Jurkjes met een riem
Hoe breder hoe beter, was vroeger het credo. Want zo’n riem over je jurk, dat was echt een ding! Van leren exemplaren met een grote gesp, tot elastieken riemen met een haakje aan de voorkant. Begrijp ons niet verkeerd: niks mis met een riempje dat je taille accentueert of dat je gebruikt om een paar centimeter langer te lijken (check hier hoe!). Maar soms werd even vergeten dat de nadruk best wel eens op de verkeerde plek gelegd kon worden. Lekker niet meer doen, dus.

Jurk over broek, alhoewel….
Weet je het nog? De tijd dat jurken én broeken tegelijkertijd werden gedragen? De combinatie wijd-uitlopende broek met bovengenoemde laagjesjurk werd schaamteloos uit de kast getrokken, en niemand deed er iets aan. Kan gewoon ECHT niet. Tenminste… Tót vorig jaar. Want ineens was-ie daar weer: de jurk over de broek. Of de broek onder de jurk, hoe je ’t noemen wilt. Keiharde bevestiging dat uiteindelijk alle trends toch terugkomen – maar dan wél beter uitgevoerd. Hebben we toch nog wat opgestoken van onze modemissers uit het verleden! Weten hoe het wel moet? Dat lees en zie je hier.

Lees ook