1. Home
  2. Inspiratie
  3. If you wannabe the Spice Girls

If you wannabe the Spice Girls

Door Britte Kramer - Dinsdag 11 Augustus 2015 | 15:41

Spice Girls comeback

Scary, Baby, Ginger, Posh…. Sporty, yes now that’s your looot… HOERA! De Spice Girls komen volgend jaar met een comebacktour (want: 20-jarig jubileum) en wij zijn door het dolle! Hoog tijd om ons weer even te verdiepen in de stijltjes van de vijf en daar flink inspiratie uit te halen. Time to re-release your inner Spice Girl!

In principe heb je als 90’s kid weinig aanleiding nodig om je weer in Spice Girls-stijl te kleden. Vooral nu de 90’s sowieso reuze on trend zijn (platforms! spaghetti-bandjes! chokers! kniekousen! bomberjacks!) lijkt het ons tijd voor een heuse revival. Weet je nog wie je was? Bombshell Geri, de ‘onschuldige’ Emma, de brutale Mel B, de sportieve Mel C, of de classy Victoria? God, wat was het nog overzichtelijk in die tijden.

In de stijl van… Emma
Zoals K3 Josje heeft (had?), hadden de Spice Girls Emma. Met haar blonde staarten, vlechtjes en knotjes (altijd twee) leek Emma Bunton de onschuld zelve. Maar nu, twintig jaar wijzer, snappen we dat die babydolletjes en spaghetti-jurkjes in lichtroze, babyblauw of zilver – plus die maagdelijk witte kniekousjes – haar natuurlijk vooral rete-ondeugend maakten.

Spice Girls Emma BuntonVan links naar rechts: River Island, € 64,95 | Ilaria Silvestri, € 31,49 Boohoo, € 6,49

In de stijl van… Geri
O, o, Geri Halliwell… Met haar hese stem, knalrode haren, diepe decolleté en überkorte Union Jack-jurkjes was ze zó pin-up. Pailletten, rood, hotpants, hoge tailles, turtle- en haltertops; dat definieert Ginger. Later speelde ze af en toe met de ‘sexy secretaresse’-look, maar het bleef altijd retro en hot, hot, HOT. ”Cause the lady is a vamp, she’s a vixen not a tramp, she’s a da-da-da-da-da-da-da.

Spice Girls Geri HalliwellVan links naar rechts: Bershka, € 11,99 | ASOS, € 7,49 | ASOS, € 13,49

In de stijl van… Mel B
Mel B staat voor sexy-maar-niet-trashy. Ze was ‘fierce’ al lang voordat we dat woord ontdekten. Ze was de koningin van de dierenprint, van de army boots en de gouden glansstofjes. Geel was ook wel haar kleur, en soms wat oranje of rood. En ze had ook al in de smiezen hoe leuk cut-outs wel niet zijn.

Spice Girls Mel BVan links naar rechts: City Goddess, € 21,99 | ASOS, € 18,48 | Adidas, € 39,99

In de stijl van… Mel C
Mel C was sportief. Er gaan geruchten dat dat wel meeviel, maar in elk geval waren haar pakjes het: je kon haar uittekenen in trainingsbroeken en croptops. In combinatie met haar hoge staarten, sneakers en de tribaltattoo rond haar biceps was ze de ultieme fit girl van de 90’s. Mel C was niet per se zo van de jurkjes, maar toch zagen we haar af en toe in een Adidasje, of iets simpels met spaghettibandjes of een halternek waarin haar getrainde schouderpartij goed uit de verf kwam.

Spice Girls Mel CVan links naar rechts: ASOS, € 24,99 | Adidas, € 49,95 | Adidas, € 99,90

In de stijl van… Victoria
Ook al gaat ze niet mee op tournee, overslaan kunnen we haar hier natuurlijk niet. Het was een fijne lijn tussen classy & trashy, waar Victoria toen-nog-Adams-inmiddels-Beckham op balanceerde. Met haar LBD’s tussen de hysterie van de andere vier sprong ze er niet bepaald uit, maar stijlvol was ze altijd. Hoewel dat soms heus ook samenging met een glimmertje of panterprint, en het vaak genoeg strak, kort en diep uitgesneden was.

Spice Girls Victoria BeckhamVan links naar rechts: Mango, € 29,99 | Love € 19,99,- | River Island, € 18,99

Beeld bovenin: Instagram SpiceGirlsNet

Lees ook